Yomra’daki Su Ürünleri Gen Bankası Türkiye’de Tek, Dünyada Sayılı! Yomra’daki Su Ürünleri Gen Bankası Türkiye’de Tek, Dünyada Sayılı!

Özbekistan: Bakir Bir Yatırım Bölgesi

Toplantının açılışında konuşan TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Özbekistan’ın pek çok sektörde yatırıma açık olduğunu belirterek, “Türkiye'nin 4 şehrine günlük 90 uçak seferi düzenleniyor. Trabzon’a da direkt uçuşlar başlarsa işbirliğimiz daha etkin ilerleyecektir” dedi. Çelebi, Trabzonlu iş insanlarının Özbekistan’daki fırsatları değerlendirmeye istekli olduklarını ifade etti.

Büyükelçi Azamhocayev: 6 Sektörde Hızlı İşbirliği

Özbekistan’ın Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev, kuyumculuk, mobilya, ilaç, cam, deri ve inşaat malzemeleri sektörlerinde Türkiye ile hızlıca işbirliği yapmak istediklerini belirtti. “Hedefimiz, kısa sürede Türkiye ile ticaret hacmimizi 4 milyar dolardan 5 milyar dolara çıkarmak. Trabzon iş dünyasını Özbekistan’a davet ediyoruz” dedi.

Özbekistan’daki Yatırım Fırsatları

Toplantının sonunda Özbekistan Büyükelçiliği Müsteşarı Maşrab Mamirov, ülkedeki yatırım fırsatlarına dair sunum yaptı. Enerji, tekstil, otomotiv, kimya gibi sektörlerde ciddi yabancı yatırımlar bulunduğunu belirten Mamirov, düşük enerji ve işçilik maliyetlerinin yatırımcılar için cazip olduğunu ifade etti. Ayrıca, 22 organize sanayi bölgesinde yatırım miktarına göre vergi muafiyetleri uygulanmaktadır ve Türk vatandaşlarına 30 güne kadar vizesiz seyahat imkanı sunulmaktadır.

Muhabir: AYTEKİN AKAY