Trabzon’da faaliyet gösteren Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi, Doğu Karadeniz’in tek bilim merkezi olarak hizmet veriyor. Şu ana kadar 57 bin 967 ziyaretçiyi ağırlayan merkez, özellikle öğrencilerin büyük ilgisini çekiyor. Ziyaretçilerin 36 bin 177’sini öğrenciler oluştururken, 21 bin 790’ı ise sivil vatandaşlardan oluşuyor.

Bölge Genelinden Yoğun İlgi

Trabzon ve ilçelerinden 391 okulun yanı sıra, 5 farklı ilden gelen 24 okul da bilim merkezini ziyaret etti. Ortahisar ilçesi 162 okul ile en fazla ziyaretçi gönderirken, Akçaabat’tan 107 okul merkeze ilgi gösterdi. Ayrıca Yomra, Düzköy, Maçka gibi ilçelerden ve Artvin, Gümüşhane, Rize, Giresun, Bayburt gibi illerden gelen öğrenciler de bilim merkezinin imkanlarından faydalandı.

Çinlilerden Yeni Teknoloji Harikası! Dünyanın En Hızlı Şarj Olan Otomobili: 10.5 Dakikada Yüzde 80 Şarj! Çinlilerden Yeni Teknoloji Harikası! Dünyanın En Hızlı Şarj Olan Otomobili: 10.5 Dakikada Yüzde 80 Şarj!

"Bilim ve Teknolojiye İlgi Artıyor"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, bilim merkezinin, keşfetmeyi ve denemeyi seven misafirlerini ağırlamaya devam edeceği belirtildi. Açıklamada, "Bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artırarak gençlerimizi düşünmeye teşvik etmek ve ülkemizin geleceğine katkı sunacak bireyler yetiştirmek temel hedeflerimizdendir" ifadelerine yer verildi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA