Palamutun İrileşmesi ve Büyük Şehirlere Gönderimi Fiyatı Artırdı
Palamut fiyatlarındaki yükselmenin en önemli nedenlerinden biri, balıkların boyutlarının büyümesi ve büyükşehirlere sevkiyatın artması oldu. Balıkçı esnaflarından Adem Kaygusuz, avlanan balıkların büyük kısmının İstanbul'a gönderildiğini ve Trabzon’da kalmadığını belirterek, "Eğer Trabzon’da kalsa fiyatı daha düşük olurdu. Şu anda palamut 850-900 gram geliyor ve fiyatları 110-125 TL arasında değişiyor," dedi.

Göçmen Balık: Palamut
Palamutun göç balığı olması nedeniyle av miktarının değişken olduğunu belirten balıkçı Emin Avcı, "Palamutun avı yarı yarıya düştü ve fiyatlar da yükseldi. Şu anda 125-140 TL arasında değişiyor," diye konuştu. Ayrıca palamutların Rusya’ya doğru kaydığını ve genelde Rize açıklarında avlandığını kaydetti.

Trabzon'un Doğusunu Vuran Sel Felaketinde Çalışmalar Devam Ediyor: "Yaraları Birlikte Saracağız" Trabzon'un Doğusunu Vuran Sel Felaketinde Çalışmalar Devam Ediyor: "Yaraları Birlikte Saracağız"

Palamut Büyüdükçe Fiyatı Artıyor
Balıkçı Çetin Kavzoğlu ise palamutların büyüdükçe fiyatlarının arttığını belirterek, "Başlarda 400 gram gelen palamutlar 40-50 TL idi, şimdi ise 900 gramlık palamutlar 125-150 TL’ye satılıyor. Palamut göçmen balık olduğu için ne olacağını kestirmek zor ama fiyatlar bu şekilde devam edecek gibi görünüyor," dedi.

Kaynak: İHA