Samsun’da 371 sentetik ecza ele geçirildi Samsun’da 371 sentetik ecza ele geçirildi

Hamsi Avı Az, Ancak İhracatta Zirvede
Yeni balık sezonunda, hamsinin avı yok denecek kadar az olmasına rağmen ihracat gelirleri dikkat çekici bir şekilde yüksek oldu. Türkiye, hamsiyi 10 ülkeye ihraç ederek 1 milyon 82 bin 39 dolarlık bir gelir elde etti. En çok ihracat Fransa, Belçika ve Almanya'ya yapılırken, bu ülkelerde hamsinin popülaritesi her geçen gün artıyor.

"Palamut Yurtdışında Yeterince Tanınmıyor"
Trabzonlu deniz ürünleri ihracatçısı Turgay Özsandıkçı, palamudun yurtdışında fazla tanınmadığını ve bu yüzden ihracatının az olduğunu belirtti. Özsandıkçı, palamudun Türkiye'de sevilen bir balık olduğunu ancak uluslararası tanıtımının yapılması gerektiğini ifade etti. Buna karşın, hamsinin Amerika’ya kadar geniş bir coğrafyada büyük ilgi gördüğünü ve lezzeti sayesinde tahtını koruduğunu söyledi.

Hamsinin Lezzeti Her Yerde Tanınıyor
Hamsi, hem lezzeti hem de kolay pişirilmesiyle dikkat çekiyor. Özsandıkçı’ya göre, hamsiyi bir kez tadan başka bir balık aramıyor. Hamsi, Amerika’dan Almanya’ya kadar birçok ülkede sofraları süslerken, bu sezon da ihracatta zirveyi kimseye kaptırmayacak gibi görünüyor.

Kaynak: İHA