Trabzon'da seyyar balıkçılıktan balık restoranı sahipliğine uzanan başarı öyküsüyle tanınan Erşan Yılmaz, balık pişirme konusundaki tavsiyeleriyle dikkat çekiyor. Sosyal medyada paylaştığı balık tarifleriyle fenomen haline gelen Yılmaz, bu sezon bol miktarda bulunan palamudun pişirme teknikleri hakkında bilgi verdi.

PALAMUTUN IZGARASI İÇİN EKİM AYINI BEKLEYİN

Bordo-mavi Balık Restoran'ın sahibi Erşan Yılmaz, palamudun genellikle Ekim ayı ortalarına doğru yağlandığını ve bu dönemde ızgara yapmanın daha lezzetli olacağını belirtti. Şu sıralar ise en uygun pişirme şeklinin kızartma ve bölgeye özgü "Ekşili" adı verilen buğulama olduğunu söyledi.

EKŞİLİ: YÖREYE ÖZGÜ VE DOYURUCU BİR YEMEK

En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması Açıklandı: GRÜ’den 7 Duayen Listede En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması Açıklandı: GRÜ’den 7 Duayen Listede

Ekşilinin bölgeye özgü bir yemek olduğunu belirten Yılmaz, “Bu sene palamut oldukça bol çıktı ve ekonomik fiyatlarla vatandaşların sofralarına geliyor. Palamut ilk çıktığında yağlı olmadığından genellikle kızartması tercih ediliyor. Ekim ayı ortalarına doğru palamut yağlandıkça ızgara daha lezzetli oluyor. Ekşili, sebzelerle ve tereyağı ile harmanlanarak hazırlanan, çok sevilen ve doyurucu bir yemek” dedi.

BALIK YEMEYENLERE BALIĞI SEVDİRDİK

Sosyal medyada paylaştığı doğal balık pişirme ve temizleme videolarıyla geniş bir takipçi kitlesine ulaşan Yılmaz, balık sevmeyen birçok kişiye balığı sevdirdiklerini ifade etti. Yılmaz, “Palamut sezon başında kuru olduğundan kızartma yapmayı öneriyoruz. İlerleyen zamanlarda palamut yağlandığında ise kızartma yerine ızgara, sebzeli veya açık ateşte pişirme tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA