Kara, bu harcın amacının vergide adalet ve verginin tabana yayılması olması gerektiğini vurguladı, ancak mevcut önerinin bu kriterleri karşılamadığını belirtti.

Vergide Adalet ve Taban Yayılma Eleştirisi

Prof. Dr. Kara, mevcut durumda 150 TL olan yurt dışı çıkış harcının 1500 TL'ye yükseltilmesi teklifinin Türkiye’de büyük tartışmalara yol açtığını ifade etti. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı bu önerinin vatandaşlar üzerindeki etkisini kıyaslayarak değerlendirdi.

Ekonomik Yük ve Adalet

Kara, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yurt dışı çıkış harcının 1500 TL’ye çıkarılmasının, düşük bütçeli tatil planlayanlar için ciddi bir ek maliyet, ancak büyük harcamalar yapanlar için ise önemsiz bir tutar olduğunu belirtti. "1500 TL yurt dışı çıkış harcı, 500 dolar biriktirip Arnavutluk’a tatile giden için yüzde 10 ek maliyet, Las Vegas’ta bir çırpıda 100 bin dolar yiyen için çerez parası" ifadelerini kullandı.

Kriterlere Uygun Değil

Trabzon Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantısı Trabzon Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantısı

Vergi reform paketinin amacının vergide adalet sağlamak ve verginin tabana yayılmasını teşvik etmek olması gerektiğini vurgulayan Kara, mevcut önerinin bu iki kriteri de karşılamadığını ifade etti.

Hakan Kara'nın bu yorumu, vergi reform paketinin adil olup olmadığı ve geniş bir kitleye yayılıp yayılmadığı konusundaki tartışmaları daha da alevlendirdi.

Kaynak: KARAR