Ramazan ayında dışarıda iftar yapmanın maliyeti, menü içeriği ve mekanın konumuna göre değişiklik gösterecek. Ortalama olarak, geçen yıl 2 bin TL olan iftar menüleri, bu yıl 2 bin 500 TL'ye kadar çıkabilecek.

Devlet bankasından faizsiz 400 bin lira kredi geldi Devlet bankasından faizsiz 400 bin lira kredi geldi

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl, iftar menülerine yapılan zamları Haber Global'e değerlendirdi. Bingöl, "Restoranlardaki fiyat artışlarının başlıca nedeni, kira maliyetleri, hammadde fiyatları, kırmızı et ve personel giderleri" diyerek, bu artışların restoran sahiplerini zorlama noktasına getirdiğini belirtti. İftar menülerindeki zam oranı ise yer ve mekana göre değişiyor, kişi başı fiyatlar 550 TL ile 5 bin TL arasında değişebiliyor.

İstanbul'da 4 Kişilik Ailenin İftar Maliyeti 18 Bin TL'ye Ulaşıyor

Bingöl, İstanbul'da lüks bir restoranda iftar yapmak isteyen 4 kişilik bir ailenin toplam maliyetinin 18 bin TL'ye kadar çıkabileceğini söyledi. Fiyatlar, restoranın lokasyonuna göre değişkenlik gösteriyor; merkezden uzak bölgelerde ise iftar maliyeti 3500 TL civarına kadar düşebiliyor.

Anadolu şehirlerinde ise fiyatlar daha uygun seviyelerde. Anadolu'da kişi başı 300 TL'den başlayan iftar menüleri, iyi bir restoranda 1000 TL'ye kadar çıkabiliyor.

Kaynak: Karar