Rekabet Kurulu'ndan 31,2 Milyon Liralık Cezanın Perde Arkası

Rekabet Kurumu, Koroplast Temizlik ve Ambalaj Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret AŞ'ye yönelik soruşturmasını tamamladı. Kurum, Koroplast’ın, alıcılarının ürünleri hangi fiyattan satacağını belirleyerek "Rekabetin Korunması Hakkında Kanun"u ihlal ettiğine karar verdi.

Soruşturma Uzlaşmayla Sonuçlandı

Koroplast, yürütülen soruşturma kapsamında, ihlalde bulunduğunu kabul ederek uzlaşma yolunu seçti. Kurul, teşebbüsün sunduğu uzlaşma metnini onayladı ve bu sayede şirket, yüzde 25 oranında indirimden yararlandı. Bu indirim neticesinde Koroplast'a 31 milyon 209 bin 737 lira idari para cezası kesildi.

Evde bakım maaşı alanlara müjde! Yakında kaç lira olacağı açıklandı Evde bakım maaşı alanlara müjde! Yakında kaç lira olacağı açıklandı

Rekabet Kurumu'ndan Uyarı Niteliğinde Ceza

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yayımlanan duyuru, bu tarz ihlallerin rekabet ortamını olumsuz etkilediğini ve gelecekte daha ağır yaptırımların uygulanabileceği mesajını verdi. Uzlaşma sayesinde Koroplast soruşturma sürecini kısaltırken, rekabet kurallarına aykırı davranışın karşılıksız kalmadığı gösterildi.

Bu ceza, piyasada benzer ihlallerde bulunabilecek diğer şirketler için önemli bir uyarı niteliği taşıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ