Taahhütler Yakın Takipte
Küle, fındık sektöründe hakim durumda olan firmalardan alınan taahhütlerin ihlal edilmemesi gerektiğini belirterek, "Rekabetçi yapının korunması ve taahhütlere uyulması hayati önem taşıyor. Aksi takdirde daha büyük müdahaleler gerekebilir" dedi. Başkan, fındık piyasasında herhangi bir dışlayıcı ve sömürücü ticari uygulamaya karşı hızla yaptırım uygulayacaklarını söyledi.

Erbakan'dan Arsin Halkına Teşekkür: "Ahlaklı Belediyecilik Dönemi Başlıyor!" Erbakan'dan Arsin Halkına Teşekkür: "Ahlaklı Belediyecilik Dönemi Başlıyor!"

Sektörden Başvurular Artıyor
Son bir ayda fındık sektöründen çeşitli başvurular aldıklarını belirten Küle, "Bu başvuruların değerlendirilmesi, sektördeki endişelerin giderilmesi için önemlidir. Yerleşik oyuncuların rekabetçi unsurları baskı altına almaması gerekmektedir" dedi. Sektörde yaşanacak her türlü olumsuz gelişmenin hızla müdahale edilmesi gerektiğini belirtti.

Makro Müdahaleler Gündemde
Küle, fındık sektöründeki hakim firmaların işbirliği ve yapıcı yaklaşımının önemine dikkat çekerek, "Aksi durumda daha makro müdahaleler kaçınılmaz olabilir. Rekabetçi yapının korunması bizim kurumsal önceliğimizdir" diyerek sektördeki düzenlemelere uyulması gerektiğini vurguladı.

Muhabir: AYTEKİN AKAY