Sanatçılardan Teşekkür Ziyareti

Resim sanatçılarını Başkan Ekim ve eşi Yasemin Ekim birlikte karşıladı. Yurt içinden ve yurt dışından gelen 15 resim sanatçısı, uluslararası organizasyonlara imza atan ve kültür-sanatın gelişimine katkıda bulunan Başkan Ekim’e teşekkürlerini iletti.

Kültür ve Sanatın Gelişimi İçin Adımlar

Başkan Ekim, sanatçıların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu yıl 11’ncisini düzenlediğimiz Uluslararası Akçaabat Resim Çalıştayımıza katılan tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyor ve şehrimize hoş geldiniz diyorum. Akçaabat, kültür, sanat ve sporla harmanlanmış bir yaşam biçimine sahiptir. Biz de bu köklerimize sahip çıkarak kültür ve sanat faaliyetlerini artırmaya özen gösteriyoruz. Bu organizasyonlar, kültürler arası etkileşimi sağlarken, şehrimizi tanıyan misafirlerimiz Akçaabat’ın gönüllü turizm elçileri oluyor,” dedi.

Uluslararası Katılım ve Etkinlikler

Çalıştaya katılan sanatçılar arasında Ahmet Türe, Efgan Beyaz, Nuray Atmaca, Orhan Zafer, Raif Kalyoncu, Seda Liman Turan, Serdar Yılmaz, Tamer Bilgiç, Aljona Shapvalova, Clemens Beumgkun Sou, Elena Lokton, Jelena Kaftailova, Malkhaz Kochalidze, Nugzar Paksadze ve Pooneh Jafarinejad yer alıyor. Küratörlüğü Ekrem Kutlu tarafından yapılan çalıştay, Ankara, Ordu, Eskişehir, Trabzon’dan ve Güney Kore, ABD, Rusya, Kazakistan, Letonya, Gürcistan’dan gelen sanatçıları ağırladı.

Bölgenin Oksijen deposu olan limon suyu yaylasında anlamlı koleksiyon Bölgenin Oksijen deposu olan limon suyu yaylasında anlamlı koleksiyon

Başkan Ekim, sanatçılara Akçaabat hatırası hediyeler takdim ederek, tüm hemşehrilerini çalıştayın ardından düzenlenecek resim sergisine davet etti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN