Basın İlan Kurumu (BİK) 32. Dönem 7. Genel Kurul Toplantısı, Genel Müdür Cavit Erkılınç’ın açılış konuşması ile başladı. Toplantıda, BİK’in son dönemdeki çalışmalarını anlatan Erkılınç, basın sektörünü yakından ilgilendiren önemli konulara değindi. Özellikle resmi ilan sayılarındaki düşüşe dikkat çeken Erkılınç, bu konuda meslek cemiyetlerinin bir araya gelerek ortak bir çözüm üretmesi gerektiğinin altını çizdi.

Instagram’dan Yeni Karar! O Kullanıcıların Hesapları Kısıtlanacak! Instagram’dan Yeni Karar! O Kullanıcıların Hesapları Kısıtlanacak!

“Resmi İlanlardaki Azalma Can Acıtabilir”

Erkılınç, “Resmi ilan adetleri her geçen yıl düşüyor ve bu düşüş, kısa vadede fark edilmese de uzun vadede basın sektörünü olumsuz etkileyebilir” uyarısında bulundu. Resmi ilan tarifelerine yapılan zamların maddi kaybı kısmen telafi ettiğini ancak bu durumun sürdürülebilir olmadığını belirten Erkılınç, gazetelerin ve haber sitelerinin asgari satış rakamlarının ve sayfa sayılarının düşürülmesi taleplerine de değindi.

Yeni Yapılanma İş Süreçlerini Hızlandıracak

BİK’in teşkilat yapılanmasında bazı değişiklikler yaparak şube sayısını 28’den 15’e düşürdüklerini belirten Erkılınç, bu değişikliğin şubeler arasındaki farklı uygulamaları ortadan kaldıracağını ve iş süreçlerini hızlandıracağını ifade etti. Yeni yapının süreli yayınlar ve ilan verenler açısından olumlu sonuçlar doğurduğunu ve hizmetlerde herhangi bir aksaklık yaşanmadığını da sözlerine ekledi.

“Ortak Meselelerde Birlikte Hareket Etmeliyiz”

Konuşmasının sonunda, basın camiasının tek yürek olması gerektiğini belirten Erkılınç, “Meslek cemiyetlerimiz, ortak meselelerde menfaat gözetmeksizin birlikte hareket etmelidir. Resmi ilanlar ve diğer sorunlar karşısında yekvücut olmanın hayati önemi var” dedi. Erkılınç, birbirimizi kandırmaya son verilmesi gerektiğini belirterek, “Gazetelerimiz hesaplarını iyi yapmalı, ya güç birliğine gitmeli ya da ilan verebileceğimiz yayınları bize sunmalıdır” ifadeleriyle basın sektörüne önemli mesajlar verdi.

Basın İlan Kurumu’nun geleceğe yönelik stratejik planları ve resmi ilanlar konusunda alınacak önlemler, sektörün geleceği açısından büyük önem taşıyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY