Çalışanların beklediği haber geldi! İşte yatacak yeni asgari ücret Çalışanların beklediği haber geldi! İşte yatacak yeni asgari ücret

Rize'de yapılan doğalgaz ve elektrik yatırımları ile ilgili bilgi alan Bakan Bayraktar, Rize açıklarında sondaj çalışmalarına başlanacağını duyurdu. Bakan Bayraktar, "Rize açıklarında arama programımızda var. Sondaj çalışmaları başlayacak," dedi.

Mühendislerimiz Arayacak

Bakan Bayraktar, Rize açıklarında petrol aramaları yapılacağını vurgulayarak, "Bizim en önemli iki noktamız var: petrol ve doğalgaz. En önemli değişikliklerden biri, kendi denizlerimizde, kendi gemilerimiz ve mühendislerimiz ile bu aramaları yapmayı hedefliyoruz. Bu sayede Fatih, Yavuz, Kanuni ve en son Abdulhamid gemilerini filomuza kattık. İki tane sismik gemimiz ve dört tane derin sondaj gemimiz ile çok yoğun arama gerçekleştireceğiz. Özellikle Karadeniz'de yeni keşiflere ihtiyacımız var. Bu anlamda Rize açıklarında petrol arama programımızda var. Petrol rafinesi olduğunu düşündüğümüz alanda sondaja başlamayı hedefliyoruz," şeklinde konuştu.

Bu açıklamalar, Rize ve çevresinde büyük bir heyecan yaratırken, petrol ve doğalgaz arama çalışmalarının bölgeye ekonomik anlamda katkı sağlayacağına dair beklentiler de yükseldi.

Kaynak: İHA