Rize Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kent merkezindeki postane arkasında yükselen Kültür Çarşısı'nın, yerel sanatçıların eserlerini sergileyebileceği ve satabileceği küçük atölyeler ve satış noktaları sunacağı belirtildi. Bu sayede hem sanatçıların destekleneceği hem de şehirde kültürel üretimin teşvik edileceği vurgulandı.

Proje kapsamında ayrıca, çocukların robotik kodlama ve yapay zeka gibi geleceğin teknolojileriyle tanışabileceği atölyeler de yer alacak. Bu sayede, gerek ilkokul gerekse lise düzeyinde Rize'nin eğitim alanında öne çıkması sağlanacak.

Başkan Genç: Bilim ve Teknoloji İnsanlık İçin Yol Gösteriyor! Başkan Genç: Bilim ve Teknoloji İnsanlık İçin Yol Gösteriyor!

Kültür Çarşısı, Rize’nin yöresel mimarisine uygun 4 ayrı bina ile inşa edilecek. Bu yönüyle şehrin kimliğine uygun bir yapılaşma sağlanacak, proje hem modern bir yapıya sahip olacak hem de geleneksel mimariye saygı gösterecek şekilde tasarlanacak. Başkan Metin, bu projenin Rize’nin kültürel ve eğitim alanındaki gelişimine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA