Rize'nin Ardeşen ilçesindeki Fırtına Deresi'nde ortaya çıkan acı olay bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Fırtına Deresi'nde serinlemek amacıyla suya giren 6 Kur'an Kursu öğrencisi, deredeki akıntıya kapılarak sürüklendiler. Öğrencilerden biri kendi imkanlarıyla akıntıdan kurtulmayı başarırken, çevrede bulunanlar diğer 5 öğrenciyi kurtarmak için çaba sarf etti. Ancak 2 öğrencinin cansız bedenleri sudan çıkarıldı. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Trabzon’da Sel ve Heyelan Sonrası Teyakkuz Trabzon’da Sel ve Heyelan Sonrası Teyakkuz

Ardeşen Kaymakamlığı, gençlerin kurtarılması için 63 kişilik arama kurtarma ekibinin görev aldığını açıkladı. Arama kurtarma çalışmalarında sağ olarak kurtarılan 5 kişiden 2'si yoğun bakıma alındı. Arama çalışmalarına, AFAD personeli, Deniz Polisi, JAK, Sahil Güvenlik, 112 Acil Sağlık ve AKUT ekibiyle birlikte dereyi ve bölgeyi iyi bilen rafting ve kanocu rehberler de katıldı.

Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli, Ardeşen Kaymakamlığı tarafından ise idari tahkikat başlatıldı. Olayla ilgili gözaltına alınan kişi hakkında soruşturma sürdürülüyor.

Editör: Birol Sancak