Güveni Koruyacağız

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında gerçekleşen operasyonlar ile Rize'nin güvenilir bir şehir olma hassasiyetini koruduklarını ve bu güvenilirliği kaybetmemek adına çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Vali Baydaş, “Geçtiğimiz hafta İl Emniyet Müdürlüğümüzün koordinesinde Rize merkezli 5 ilde eş zamanlı bir operasyon düzenledik. Rize ilinde 18, İstanbul'da 2, Trabzon'da 3, Bursa'da 1, Antalya'da 1 olmak üzere bu operasyon kapsamında 25 şahıs aynı gün eş zamanlı olarak gözaltına alınmıştır. Bu şahıslar üzerinde çeşitli oranlarda sentetik uyuşturucu maddeler, hassas teraziler, uyuşturucu madde öğütücüsü, uyuşturucu madde kullanım aparatı gibi çeşitli miktarda malzeme yakalandı. Bu şahıslar emniyetimiz tarafından adliyeye sevk edilmiştir. Yakalanan 25 şüpheliden 18'i 'Uyuşturucu madde imalatı ve ticaretinden' tutuklanmıştır. Bir tanesi de başka bir suçtan tutuklu olduğu için toplamda 19 kişi uyuşturucu madde ticareti ve imalatından tutuklanmış oldu. Uyuşturucuyla mücadelede tavizsiz ve kararlı bir biçimde mücadelemiz devam edecek,” dedi.

Rize'nin Güvenilirliği Vurgulanıyor

Vali Baydaş, Rize'nin güvenilir bir şehir olma hassasiyetini perçinlemek için operasyonların devam edeceğini belirterek, “Bu meseledeki en ince detaya kadar hassasiyetle hem emniyetimiz, hem jandarmamız, hem sahil güvenliğimiz en ince detaya kadar hiçbir ayrıntıyı atlamadan mücadeleyi sürdüreceğiz. Rize güvenli bir şehirdir. Biz bu operasyonlarla bu güveni perçinlemeye devam ediyoruz. Güvenilir bir şehir olma hassasiyetini tekraren vurguluyoruz, vurgulamaya devam ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

Taciz İddialarına Karşı Hızlı Müdahale

Rize'deki bir okulda taciz iddiaları nedeniyle görevden alınan şahıs hakkında müfettiş görevlendirildiğini belirten Vali Baydaş, konunun titizlikle incelendiğini ve gerekli adımların atıldığını söyledi.

Kelkit Havzası Entegre Rehabilitasyon Projesi İçin Hazırlıklar Başladı Kelkit Havzası Entegre Rehabilitasyon Projesi İçin Hazırlıklar Başladı

Göçmen Olayı

Dün Ardeşen ilçesinde tuğla yüklü tırın içerisinden çıkan 30 düzensiz göçmen hakkında yasal işlem başlatıldığını belirten Vali Baydaş, tır sürücüsünün tutuklandığını dile getirdi.

Vali Baydaş’ın açıklamaları, Rize’nin asayişinin sağlanması ve güvenliğinin korunması için yapılan çalışmaların kararlılıkla devam ettiğini gösteriyor.

Muhabir: HABER MERKEZİ