Görevdeki Kahramanlar ve Özverili Çalışmaları

Bayram tatilinin gizli kahramanları olarak adlandırılan bu ekipler, olası riskleri önceden önlemek ve vatandaşların güvenliğini sağlamak için gece gündüz demeden çalıştı. İtfaiye Çavuşu İbrahim Ağırbaş, “Bayramda çalışmaktayız. 7-24 esasına göre çalışıyoruz. Allah kimsenin başına kaza bela vermesin. Devletimiz her türlü imkanı bize sağlıyor ve biz de bu imkanları en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz.” dedi. İbrahim Ağırbaş, meslektaşlarıyla birlikte olmanın aileleri kadar önemli olduğunu vurgulayarak, itfaiyeciliği seçmeye devam edeceklerini belirtti.

Acil Tıp Uzmanlarının Çalışma Düzeni

Acil Tıp uzmanı İsmail Ataş ise bayram tatillerinde acil serviste kesim vakalarının arttığını dile getirdi. “Özellikle kurban kesilmesinde kesilmeler olabilmekte. Biz burada geniş bir acilimiz var ve müdahalelerimize devam ediyoruz. Bayramlarda özellikle diğer branşların kapalı olması yükümüzü arttırıyor ancak biz görevimize devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Toplumsal Katkı ve Teşekkür

Bu özverili çalışmalarıyla gözlerine uyku girmeyen sağlık personeli, itfaiyeciler, jandarma ve polis ekipleri, Rize ve çevresindeki vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Toplum, bu kahramanların çabalarıyla olası olumsuzlukların önlendiğine şahit oldu ve bu süreçteki katkıları için teşekkür etti.

Kaynak: İHA