ÇAYKUR'un Kontenjan Sorunu Kutlu, ÇAYKUR'a başvurarak çayını satmak istediğini dile getirdi, ancak belirlenen kontenjan nedeniyle talebi geri çevrildi. Bunun üzerine özel sektör fabrikaları araştırmaya başlayan Kutlu, komşularının topladığı çayın büyük bir kısmını özel sektöre satmak zorunda kaldı. Sadece bir kısmını ÇAYKUR'a satabilen Kutlu, ÇAYKUR'un bu tutumundan dert yandı.

Vatandaşların Tepkisi Kutlu, "Benim hanım hastanede yatıyor. Komşular Allah razı olsun. Toplandılar ve benim çayımı topluyorlar. Bu çayı verebileceğimiz bir yer yok. Devlet de almıyor. Özel sektör de kapalı. Nereye gidip de ben bu çayı vereceğim? Çok sinirlendim. Normal bir zaman değil ki. Bu hassas bir zamandır," dedi.

Özel Sektörün Fırsatçılığı Çay bahçesine yardım için giren Nuray Kutlu ise, kontenjan uygulamasının çayın satışına engel olduğunu, özel sektörün de bu durumu fırsat bilerek çay taban fiyatının altında çay aldığını dile getirdi. "Çok şükür iyi gidiyor ama bu kontenjan işi olmasa, çok sinirliyiz. ÇAYKUR'a da sinirliyiz. Çayımızı almıyorlar. Çaylar kaldı elimize. Özel sektör kontenjan düştü diye ucuza alıyor. Eline fırsat geçti. 14 TL'den çay alıyor. Bu milletin emeği ne olacak?" diye konuştu.

Sezonun Zorlukları Ayşe Kutlu da sezonun zor geçtiğini belirterek, "Biraz zor gidiyor. Çünkü kontenjan koydular. Kontenjan biraz durdurdu bizi. Dekar başına kontenjan düştü. İstediğimiz gibi çayı veremiyoruz. Bundan dolayı biraz şikayetçiyiz. Bir hastamız var. Allah şifa versin. Onun çayını topluyoruz. Ona bir yardımımız olsun diye," dedi.

Ömer Ayar'ın Acı Günü.. Ömer Ayar'ın Acı Günü..

Rize'de dayanışmanın ve imece usulünün en güzel örneklerinden biri yaşandı. Ancak ÇAYKUR'un kontenjan uygulaması ve özel sektörün fırsatçılığı, mahallelinin emeğini zora soktu. Mahalleli, emeklerinin karşılığını alabilmek için yetkililerden çözüm bekliyor.

Kaynak: İHA