Ata Topraklarına Dönüş: Kandıra'dan Şalpazarı'na Göç Eden Muhtarlar Ziyaret Edildi Ata Topraklarına Dönüş: Kandıra'dan Şalpazarı'na Göç Eden Muhtarlar Ziyaret Edildi

Vatandaşlar, bu durumdan büyük rahatsızlık duyuyor. Hamit Akmermer gibi yerel sakinler, projenin zamanlamasına tepki gösteriyor. "Yaz sezonunda değil, nisan, mayıs veya haziran aylarında dere ıslah çalışması yapılabilir," diyerek yetkililerden bu konuda duyarlı olmalarını istiyor. Vatandaşlar, yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte serinlemek için denize girme ihtiyacı hissederken, yapılan çalışmalar nedeniyle bu imkandan mahrum bırakılıyorlar.

Saniye Kalender ve Ahmet Sedat Akgün gibi bölge sakinleri, kirli sular nedeniyle denize girdiklerinde hasta olduklarını belirtiyor. Kirli suyun getirdiği mikroplar, özellikle çocuklar için ciddi sağlık riskleri taşıyor. Ayşe Eskiçırak ise, "Sahilimiz çok güzel ama denizi kirletiyorlar, yüzemiyoruz," diyerek duygularını ifade ediyor. Yerel halk, sezon dışında yapılacak çalışmaların hem deniz ekosistemini koruyacak hem de insanların yaz aylarında denizden yararlanmalarını sağlayacak bir çözüm olacağını düşünüyor.

Kaynak: İHA