Kar Yağışı 21 Köy Yolunu Kapattı

Rize'de etkili olan kar yağışı nedeniyle Çamlıhemşin ve İkizdere ilçelerinde toplam 21 köye ulaşım sağlanamıyor. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkilerken ekipler yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Ayder Yaylasında Kar Kalınlığı 10 Santimetreye Ulaştı

Bölgenin turizm merkezi olan Ayder Yaylası, aralıklarla devam eden kar yağışıyla beyaza büründü. Yaylada kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, kar yağışının devam etmesi bekleniyor. Bölgeye gelen ziyaretçiler, kış manzaralarının tadını çıkarırken, yerel halk için zorlu günler başladı.

7 Personel, 5 İş Makinesi ile Çalışmalar Devam Ediyor

Rize İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler, 7 personel ve 5 iş makinesi ile kapanan yolları açmak için yoğun çaba harcıyor. Kar temizleme çalışmaları aralıksız sürerken, yolların en kısa sürede açılması hedefleniyor.

Besiciler Dönüş Yolunda

Ortahisar Belediye Başkanı Kaya’dan İklim Krizi Uyarısı: “Bilim Işığında Gerekli Önlemleri Almalıyız” Ortahisar Belediye Başkanı Kaya’dan İklim Krizi Uyarısı: “Bilim Işığında Gerekli Önlemleri Almalıyız”

Yoğun kar yağışı nedeniyle besiciler, hayvanlarıyla birlikte yüksek kesimlerden köylere dönüşlerini sürdürüyor. Kışın zorluklarına hazırlık yapan bölge sakinleri, kış şartlarına rağmen doğal güzelliklerin keyfini çıkarıyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA