Olayın Geçmişi ve Detayları

'Bal üretiminde dünya ikincisi olan Türkiye, çeşitlilikte birinci sırada' 'Bal üretiminde dünya ikincisi olan Türkiye, çeşitlilikte birinci sırada'

2023 yılında meydana gelen şiddetli yağışlar sonrası Selamet köyünde oluşan heyelanda yıkılan gürgen ağacını Yaşar Kandemir sobada yakılacak boyutta kesti. Odunları taşımak için işçilerden yüksek ücretler talep edilince, Kandemir'in çocukları bu işi üstlendi. Ancak odunlar, arazinin su akarı üzerinde kaldığı için akrabaHüseyin Kandemir odunların bir an önce kaldırılmasını istedi. İddiaya göre, odunlar uzun süre kaldırılmayınca Hüseyin Kandemir, odunları taşıtarak köydeki Kur'an kursuna bağışladı. Yaşar Kandemir ise odunların kendisinden izinsiz alındığını ve bu durumdan mağdur olduğunu belirtti.

Kur'an Kursu ve Cami Hocası Ne Yapacağını Bilemedi

Odunların bırakıldığı Kur'an kursunun hocası ise duruma şaşırdı ve "Odunları içeriye bile almadık, kim döktü buraya belli değil, gelip alsınlar" diyerek tepki gösterdi.

Yaşar Kandemir'in Tepkisi

Cami hocası olan akrabası Hüseyin Kandemir'in odunları kendisine sormadan Kur'an kursuna bağışladığını söyleyen Yaşar Kandemir, “Ben bu odunları kesim ve belirli bir mevkiye kadar getirdim. Orada kaldı ve ‘Aşağıya kadar taşıyacaksın' dedi. Sonra aldı, Kur'an kursuna kendi kafasına göre verdi. Ben burada mağdur oldum. Benim odunlarım çalınarak buraya döküldü. Sen bir hocasın ve caminin heyetindensin. Bunlar çalıntı. Ben mağdurum. Şu odunlarımdan dolayı davacıyım” ifadelerini kullandı.

Bu olayın nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor. Akrabalar arasındaki bu odun tartışması, köyde ve çevrede büyük yankı uyandırdı.

Kaynak: İHA