Sakal-ı Şerif Kayıp!
Akpınar Köyü Camii'nin Yatılı Kur'an Kursu'nda muhafaza edilen Sakal-ı Şerif, Mevlid Kandili için sergilenmek üzere dolaptan alınmak istendiğinde çalındığı anlaşıldı. Köy sakinleri, mübarek geceyi kutlamak için camiye geldiklerinde, bu kutsal emanetin yerinde olmadığını fark ederek büyük bir şok yaşadı. Hırsızlıkla ilgili yapılan ilk incelemeler, olayın ne zaman gerçekleştiği hakkında kesin bir bilgi sunmadı.

Köy Sakinlerinden Büyük Üzüntü
Köy sakinlerinden Muhammet Ergin, Sakal-ı Şerif’in çalınmasının büyük bir mağduriyet yarattığını dile getirerek, "Mevlid Kandili’nde Sakal-ı Şerif’i sergilemek için kutuyu açtık ama yerinde bulamadık. Çok üzgünüz ve bu kutsal emanetin bir an önce bulunmasını istiyoruz," dedi.

Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor

"Köyümüzün En Güzel Emanetiydi"
Bir diğer köy sakini Ali Yılmaz ise köyün bu manevi değerinin çalınmasının köyde büyük bir üzüntüye sebep olduğunu belirterek, "Bu bizim en büyük manevi değerimizdi. Sakal-ı Şerif, köyün bereketiydi ve şimdi kayboldu. Rezil olduk diyebilirim. Bu kutsal emanetin bir an önce bulunmasını istiyoruz," şeklinde konuştu.

Akpınar köyü halkı, Sakal-ı Şerif’in bir an önce bulunmasını ve sorumluların cezalandırılmasını talep ediyor.

Kaynak: İHA