Katılım ve Ekipman

Tatbikata, kamu kurumlarından ve sivil toplum kuruluşlarından toplam 250 personel katıldı. Bunlar arasında 8 dalgıç, 6 gemi adamı ve 30 su üstü kurtarma personeli yer aldı. Ayrıca 20 araç ve 4 bot da tatbikatta kullanıldı.

Tatbikat Senaryosu

Senaryoya göre, Askoroz mevkiinde 3 kişinin bulunduğu bir araç sel sularına kapılarak köprüden aşağıya düştü. Olay üzerine bir vatandaş araç üzerinde mahsur kalırken, iki vatandaş sel sularına kapılarak gözden kayboldu.

Kurtarma Operasyonu

Kurtarma ekipleri, araç üzerinde mahsur kalan vatandaşı başarılı bir şekilde kurtarırken, sel sularına kapılan iki vatandaşı su üstü ve dalgıç ekipleri arayarak ölü olarak çıkardı.

Trabzon'da 1. Yüzyıla Ait Kalıntılar Bulundu: Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Açıkladı! Trabzon'da 1. Yüzyıla Ait Kalıntılar Bulundu: Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Açıkladı!

Tatbikatın Amaçları

Bu tatbikat, afet anında kendi kendine yetebilirliğin ölçülmesi, koordinasyon ve iş birliğinin geliştirilmesi, bilgi ve tecrübe paylaşımının sağlanması amacıyla gerçekleştirildi. Rize'de gerçekleştirilen bu tatbikat, olası afetlere hazırlık seviyesini artırmak ve kurumlar arası koordinasyonu güçlendirmek açısından büyük önem taşıdı.

Muhabir: HABER MERKEZİ