Bu yıl Rize'deki hayvan pazarlarında büyükbaş hayvanların fiyatları 70 ile 200 bin TL arasında değişiyor. Rize Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Rakıcı, kurban alırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında vatandaşları uyarıyor. Hayvanlarda salya, burun veya gözyaşı akıntısı gibi belirtilerin bulunması durumunda veteriner ekiplerine başvurulması gerektiğini vurguluyor.

Rakıcı ayrıca, kurban kesim günü hayvanların belli hastalıklar barındırabileceğini belirterek, gözle görünür bir sağlık sorunu olduğunda veterinerlere başvurulması gerektiğini ifade ediyor.

Kurban fiyatlarındaki artışın yaşandığına dikkat çeken hayvan sahipleri, bu durumun hayat şartlarının artmasıyla birlikte yem girdilerinin ve hayvanların taban fiyatının yükselmesinden kaynaklandığını belirtiyorlar. Ancak, yine de hayvanlarının ucuz olduğunu ve vatandaşların ellerinden geldiğince hayvan almaya çalıştıklarını ifade ediyorlar.

Ortahisar Belediyesi’nden Anlamlı Hizmet: Kesilen Saçlar LÖSEV’e Bağışlanacak Ortahisar Belediyesi’nden Anlamlı Hizmet: Kesilen Saçlar LÖSEV’e Bağışlanacak


Fiyatlardaki yükselişin hem hayvan sahiplerini hem de vatandaşları zorladığını belirten bazı vatandaşlar, hayvanların durumunun iyi olduğunu ancak fiyatların yüksek olduğunu söylüyorlar. Hayvanların çeşitli bölgelerden geldiğini ve fiyatlarının 135 binden başlayıp 200 bin TL'ye kadar çıktığını belirten vatandaşlar, son güne kadar satışların devam ettiğini ifade ediyorlar.

Kaynak: İHA