Rize'nin İslampaşa Mahallesi sahil kordonunda bu yıl 13. kez düzenlenen uluslararası festival, renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde, 14 farklı ülkeden gelen 600 dansçı, tulum ve müzik eşliğinde gösteriler sundu. Gösterilerin ardından düzenlenen "en hızlı çay içme yarışması" ise büyük ilgi gördü.

Yarışmaya Türkiye, İran, Gürcistan, Yunanistan, Rusya ve Osetya'dan toplam 7 yarışmacı katıldı. 3 dakika süren ve en fazla çay içme üzerine kurulu olan yarışmada, yarışmacılar ülkelerinin bayrakları önünde kıyasıya mücadele etti. Türkiye'den Yiğit Kaan Gök ve İran'dan bir dansçı, ilk turda üçer bardak sıcak çay içerek berabere kaldılar. Tekrar yapılan mücadelede, Yiğit Kaan Gök, 2 buçuk bardak sıcak çay içerek rakibini geçmeyi başardı ve yarışmayı birinci olarak tamamladı.

Trabzonspor'a flaş transfer eleştirisi: Scout ekibinin istifasını isterim! Trabzonspor'a flaş transfer eleştirisi: Scout ekibinin istifasını isterim!

Yarışmanın ardından Yiğit Kaan Gök, kupasını alırken, olimpiyatlar sırasında Türk sporcusu Yusuf Dikeç'in verdiği ünlü pozu taklit ederek birinciliğini kutladı. Gök, yaptığı açıklamada, "Çay içme yarışmasında birinci oldum. Bir Türk insanının bu yarışmada birinci olmasından dolayı kendimle gurur duyuyorum. İlk defa yarışmaya katıldım. Çaylar gerçekten çok sıcaktı, rakipler de dişliydi. Özellikle İranlı rakibimle finale kaldık. Güzel bir müsabaka oldu. Benim için güzeldi. Herkesin bildiği bir poz. Olimpiyatlarda bir Türk sporcumuzun pozuydu. Ona yad olarak o pozu vermek istedim," dedi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU