Hacettepe Üniversitesi'nin Yeni Uygulaması:


Hacettepe Üniversitesi, Anzer Yaylası'ndaki bal üretiminin yoğun olduğu 10 bölgeye kendi kovanlarını kurarak mühürledi. Bir ay sonra açılacak olan peteklerden alınan numuneler bu yılın referans ürünü olacak. Bu sayede tüketicilere orijinal bal ulaştırılması amaçlanıyor.

Bu yaşına basan artık emekli olacak! SGK uzmanı açıkladı Bu yaşına basan artık emekli olacak! SGK uzmanı açıkladı

Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Muzaffer Deniz'in Açıklamaları:


Deniz, bu yıl Anzer Yaylası'nda verimli bir sezon beklendiğini belirterek, "Anzer Balının sağım işlemleri Ağustos ayının 1'i ile 20'si arasında yapılacak. Sağım sonrası ballar kooperatif olarak toplanıp Rize'deki dolum tesislerinde saklanacak. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün denetimi sonrası ballar Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi'ne gönderilecek ve uygun bulunursa coğrafi işaretli olarak dolum yapılarak satışa sunulacak."

Fiyat Güncellemeleri:

1 kilogramlık Anzer Balı: 4 bin TL
Yarım kilogramlık Anzer Balı: 2 bin TL
250 gramlık Anzer Balı: 1 bin TL


Deniz, tüketicilerin hakiki Anzer Balı'nı güvenle kooperatiflerden temin edebileceklerini belirtti ve yakın zamanda yeni fiyat güncellemeleri yapılacağını duyurdu.

Kaynak: İHA