Rize’nin, Karadeniz ile Kaçkar Dağları arasındaki eşsiz coğrafyasında şekillenen mutfak kültürü, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek gastronomi günleri ile hayat buluyor. Rize'nin geleneksel tariflerinin ve yöresel lezzetlerinin keşfedileceği etkinlik, bölgenin gastronomi hazinesini yerel ve uluslararası sahnede tanıtmayı amaçlıyor. 

Trabzonlu Bakanlardan Diyarbakır Valisi Zorluoğlu'na Anlamlı Ziyaret Trabzonlu Bakanlardan Diyarbakır Valisi Zorluoğlu'na Anlamlı Ziyaret

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ile birlikte bir basın açıklaması yapan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, şehrin mutfak kültürünün, Karadeniz’in bereketli toprağı ve farklı kültürlerin harmanlanmasıyla ortaya çıkan bir lezzet şöleni olduğunu belirterek, bu kültürel mirası tanıtmanın önemine dikkat çekti: Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, 4. Rize Gastronomi Günleri ile ilgili yaptığı açıklamada Rize’nin mutfak kültürüne dair şu sözleri dile getirdi: 

“Rize mutfak kültürü, Karadeniz’in tuzu, bereketli yağmurları ve verimli toprağıyla; farklı kültürlerin harmanlanması sonucunda şekillenen bir gastronomi hazinesi. 

Bu eşsiz miras, her bir yemeğin arkasındaki gelenekler ve hikâyelerle sadece damaklarda lezzet bırakmakla kalmıyor, aynı zamanda Rize’nin ruhunu ve tarihini de yaşatıyor. Rize Gastronomi Günleri ile bu benzersiz zenginliği tanıtmayı, yerel lezzetleri ve tarifleri bir araya getirerek gastronomi tutkunlarına sunmayı hedefliyoruz. 11-13 Ekim tarihleri arasında bu özel deneyimi yaşamak isteyen herkesi Rize’ye davet ediyoruz."

Muhabir: BİROL SANCAK