Festival boyunca eski kültürleri yaşatan çeşitli yarışmalar düzenlendi. Halat çekme, uzun eşek, açık ateşte mısır pişirme, sandalye kapma gibi geleneksel oyunlar, katılımcılara nostaljik anlar yaşattı. Ayrıca, tulum yarışması ve yerli sanatçıların verdiği konserlerle festival coşkusu doruğa ulaştı.

Geniş halkalı horon ise şenliğin en renkli anlarından biri oldu. Uzun süre devam eden horon, katılımcıları bir araya getirerek yaylada coşkulu anlar yaşanmasına vesile oldu. Festivalin bir diğer ilgi çekici etkinliği ise futbol turnuvası oldu. Turnuvaya 75 yaş üstü yaşlılar da katıldı ve büyük beğeni topladı. Yarışmada kaybeden takım oyuncuları, kazananları sırtında taşıyarak eğlenceli anlar yaşattı.

Samsun’da Kaçak Firarilere Operasyon! 10 ve 22 Yıl Hapis Cezalı İki Kişi Aynı Evde Yakalandı Samsun’da Kaçak Firarilere Operasyon! 10 ve 22 Yıl Hapis Cezalı İki Kişi Aynı Evde Yakalandı

Çamlıhemşinliler, bu geleneksel festivalde doyasıya eğlenirken, Koçdüzü Yaylası da hem yerel halkı hem de ziyaretçileri bir araya getiren bu etkinlikle adeta şenlendi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU