Lojmanın Durumu ve İmam Sorunu

Yaklaşık 80 haneli köydeki lojman, 6 yıl önce meydana gelen heyelanda zarar görmüş ve AFAD tarafından oturulamaz raporu verilmiş. Bu sebeple, köydeki camiye imam atanamıyor. Köy sakinleri, her türlü imkana sahip olan camide namaz kılabilmek için içlerinden bilen kişilerle ibadetlerini gerçekleştiriyor.

Köy Halkının Çabaları ve Talepleri

Eski muhtar Mustafa Çatan, lojmanın durumu ve imam atanması için yaptıkları girişimleri anlatarak, "Her türlü imkanı sağladık ama lojman yüzünden bir türlü imam gelmedi" dedi. Çatan, mühendislerle yaptığı görüşmelerden ve müftülüğe yaptığı başvurulardan sonuç alamadıklarını belirtti. Köy halkı, imamın barınma sorununu çözmek için her türlü yolu denediklerini ifade etti.

ÇAYKUR’un Randevulu Çay Alım Sistemi Üreticiyi Sevindirdi ÇAYKUR’un Randevulu Çay Alım Sistemi Üreticiyi Sevindirdi

Gençlerin İhtiyaçları ve Talepleri

Köydeki çocuklardan Mustafa Mete Çatan, Kuran öğrenmek istediklerini ve sadece Cuma namazlarına katılabildiklerini belirtti. "Köyümüze 6 senedir hoca gelmiyor. Kuran öğrenmek istiyoruz. Bir tek Cuma namazlarına gelebiliyoruz" dedi.

Halkın İmam İsteği

Hasan Çatan, köyde imamın kalabileceği yer bulabileceklerini belirterek, "İmam yok sadece sıkıntımız bu. İmam istiyoruz. AFAD öyle bir rapor yazdı ki buradaki lojman gözükmüyor. Oturulmaz diye bir rapor yazdı. İmamı biz burada her türlü barındırırız. Bir ev buluruz. Mahallede boş evimiz çok. Yeter ki imam gelsin" şeklinde konuştu.

Cenaze İşlemleri ve Sorunlar

İbrahim Çatan, cenazelerde eski imamların yardım ettiğini belirterek, "Bizim alımyerinin üstüne lojman yapalım dedik. Onlar bize o dağ gelirse ne olacak dedi. O dağ gelirse zaten mahallede hiçbir ev kalmaz. O insanlar bizi burada mahvetti. Cenazelerimizi de bu mahallede ki eski hocalarımız yıkıyor ve kıldırıyor" ifadelerini kullandı.

Köy halkı, tüm bu çabalara rağmen 6 yıldır imam atanmasını bekliyor ve yetkililerden sorunlarına çözüm bulunmasını talep ediyor.

Kaynak: İHA