Trabzon Milletvekili Salih Cora TAKA Gazetesini ziyaret etti. Çalışanlar ile bu güzel görüntüyü verdi. Buluşmada Trabzonspor’un efsane futbolcusu TAKA gazetesi yazarı Mehmet Cemil Altun ile Trabzonspor eski teknik direktörü Sadi Tekelioğlu ve Ertan Sert de vardı.

’20 YILDIR HİZMETLERİMİZLE İKTİDARDA KALDIK’

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, sahada çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların taleplerini ve sorunlarını dinliyor. İlçeleri arşınlayan Milletvekili Cora, her zaman vatandaşın yanında. STK’ların, vatandaşların, iş insanlarının, esnafla dertleşen Cora, acıda sevinçte Trabzon ile.  Trabzon’un 18 ilçesine de giden Cora, TAKA Gazetesine hem sahadaki izlenimleri anlattı hem de gündemi değerlendirdi ve projeler ile ilgili bilgi verdi.  İşte Cora’nın o açıklamaları:

TRABZONUMUZUN HER BİR KÖŞESİNE GİTME İMKANI BULDUK

TAKA: Sayın Cora, 2 buçuk ayda çok yoğun, inanılmaz program yaptınız. Her yere koştunuz, sahayı dinlediniz. 2023’e yaklaştığımız dönemde önce sahada gördüklerinizden başlayalım. Bütün insanlara dokundunuz, sahada nasıl bir hava var?

SALİH CORA: Çok faydalı, verimli ve etkili yaz programları gerçekleştirdik. İl Başkanlığımızın düzenlediği programlar ve kendi programlarımızı birleştirdiğimizde ortaya çok güzel sonuçlar çıktı. Hakikaten Trabzon’umuzun her bir köşesine gitme imkanı bulduk. Yaylalarda, şehir merkezinde, düğünlerde, cenazelerde vatandaşlarımızın yanında olduk. İş yeri ziyareti ile esnaflarımızla; sokak ziyaretleri ile hemşehrilerimizle, STK ziyaretlerimizle sektörlerimizle, teşkilat ziyaretlerimizle dava arkadaşlarımızla bir araya gelme fırsatı elde ettik. Her bir ziyaret bizim sokaktan dersler çıkarmamıza, bilgiler almamıza vesile oldu. Ben her zaman şuna inanırım siyaset milletle yapılır. Milletle yapılan siyasette hiçbir zaman hata yapmazsın veya en az şekilde hata yaparsın. Bu doğrultuda sürekli kulağımızı millete yaklaştırarak, gözümüz milletin gözüne bakarak, anlayarak, yorumlayarak ve sorunları çözerek yol almaya gayret ediyoruz. Çok faydasını gördük. 

MİLLET BİZİ BİZ MİLLETİMİZİ ÖZLEMİŞTİK

TAKA: Pandemi siyasetçi ile vatandaşı da koparmıştı..

SALİH CORA: Sokakta vatandaşımızın gerçek manada ilgisi ile karşı karşıya kaldık. Özellikle pandemide millet siyasetçilere hasret kalmıştı. İlçe ziyareti, esnaf ziyareti yapmamız kısıtlıydı. Pandemi sonrası adeta millet seçtiği kişilerle kucaklaşma imkanı buldu. Millet bizi biz milletimizi özlemiştik. Çok verimli ve faydalı programlar gerçekleştirdik. Sahada sorunları yerinde tespit ettik. Anında çözüm mekanizmalarını harekete geçirdik. Bu da siyasetin vatandaş nezdinde ki değerini daha da artırdı. Arzu edilen buydu. Bunları gerçekleştirmiş olduk.

ATILAN ADIMLARLA HERKES NEFES ALDI

TAKA: Bu süreç içerisinde Sayın Cumhurbaşkanının açıkladığı özellikle fındık, asgari ücret ve birçok proje oldu. Sahada ki olumsuzlukları kıran adımlar oldu. Zorlandığınız anlar varmıydı?

SALİH CORA: Ben objektif bir değerlendirme yapmak isterim. 6 ay önce biraz daha karamsar bir tablo vardı. Sebebi şuydu: dövizde ki ciddi oynaklık, akaryakıtta ki durdurulmaz yükseliş, enerji maliyetlerin artmış olması ve bunun bütün ürün maliyetlerine yansımış olması alım gücünü ciddi oranda olumsuz etkilemişti. Ama şuan da Trabzon’da gözlemlediğim şudur: öncelikle Trabzon’u Trabzonspor’dan ayrı düşünmek olmaz. Trabzonspor’un şampiyonluğu yüzleri güldürdü. Stresli ortamı ortadan kaldırdı. Bize önceden 10 kişiden ikisi bize Trabzonspor’a sahip çıkın diyordu. Bunu şöyle yorumladığımızda Trabzonspor’a sahip çıkmadığınız da bende sizin yanınızda yer almıyorum demek gibi bir şeydi. İkincisi ülke genelinde Cumhurbaşkanımızın memur, emekli, asgari ücret, ek gösterge ile ilgili attığı adımlar alım gücünü bir nebze olsun rahatlattı. Bununda olumlu yönden bir yansıması oldu. Fındıkta beklenenin üzerinde bir fiyatın açıklanması, çay üreticisinin yüzünün gülmesi. Of’ta iki kişiden bir bize bizi özel sektöre mahkum etmeyin diye sitem ediyordu. Ama bu son ziyaretimizde herkes dua etti, Cumhurbaşkanımıza şükranlarını iletti.

TURİZM EKONOMİYİ CANLANDIRDI

TAKA: Turizmde önemli bir çıkış oldu 2 ayda Trabzon’a 1 milyar doların girdiği söyleniyor?

SALİH CORA: Trabzon’da Körfez turizmde muhteşem bir hareketlilik yaşandı. Turizm sektörü ciddi manada şehrimizde ekonomiyi hareketlendirdi. Bu da faydalı oldu. İnsanlar ekonomik olarak iyi durumda olduklarında, mutlu olduklarında, belli bir işle meşgul olduklarında itirazları daha da azalır bu bir gerçektir. Bunun dışında bir de Cumhurbaşkanımızın dünya genelinde ortaya koyduğu vizyon adeta Türkiye’nin dünyanın bir çözüm noktası gibi harekete geçmesi, bir beyaz masa gibi herkesi kabul etmesi, küresel sorunların çözümünde aktif rol alması, tahıl krizini yönetmesi gibi.

GÜVENSİZLİK DUYGUSU OLUŞTURDULAR

Vatandaşlarımızın Cumhurbaşkanımızla ilgili hiçbir tereddütlerinin olmadığı bize daha çok cumhurbaşkanımıza sahip çıkın gibi bir yaklaşımları olduğunu tespit ettik.  Bir sonraki adım olarak da baktığımız zaman her ne kadar bu da ülke genelini ilgilendirmiş olsa da yerelde sirayet etmekte. Ülkeyi yönetmeye talip olan 7’li masanın hakikaten vatandaşımız tarafından güven duyulmaması hatta endişe verici şekilde yaklaşılması; Türkiye’nin kazanımlarını tehlikeye sokacak yaklaşımlar ortaya koymaları bir güvensizlik durumu oluşturmuştur. Vatandaşlarımız Türkiye için olumlu bir adım atacaklarını düşünmüyor. Bu da AK Parti saflarında tekrar toplanılmasına imkan sağlıyor.

HDP İLE İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLMAK TÜRKİYE’YE İHANETTİR

TAKA: Yedili masa dediniz?

SALİH CORA: Bakanlık pazarlıklarının yapıldığı bir anda siz onu artık bu ittifağın dışındadır şeklinde değerlendirmeniz mümkün değil. Bir defa HDP ile pazarlık demek terörle mücadelede zafiyet demektir, geri adım atmaktır. Şuan da bakında son yıllarda terörle mücadelede büyük bir başarı ortaya konuldu. Terör Türkiye’nin gündeminden düşmüştü. Ama yarın bunların oluşturacağı bir pazarlık, terörle mücadelede ortaya konacak bir zafiyet yeniden o alanda sıkıntı ortaya çıkmasına neden olabilir bu çok sıkıntı vericidir. Türkiye’nin gündeminden çıkardığı konuyu tekrar gündemine sokmak istemez. Vatandaşımız bunun bilincindedir. Terörle mücadelede maddi ve manevi çok büyük bedeller ödedik. HDP’nin terörden bağını hiçbir şekilde koparamadığı ortadayken bunlarla iş birliği içerisinde olmak Türkiye’ye ihanettir.

BİZ SOKAKLARDA BÜYÜDÜK

TAKA: Trabzon’da Derdinizi anlatırsanız Salih Cora çözer  imajı oluştu. Bu çok önemli, bunu siz hissediyor musunuz vatandaştan?

SALİH CORA: Şunu ifade edebilirim ki vatandaşımıza, milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Çünkü 20 yıldır bize sonsuz destek verdiler. Siyasette aktif olduğum dönemler içerisinde de gerçekten beni ayrı bir sahiplenme duygusu ile hareket ettiler. Yeri geldi, bizim Salih dediler, yeri geldi kardeşimiz dediler, yeri geldi arkadaş olarak gördüler. Şimdi yavaş yavaş bize Salih abi diyenler oldu.  Siyasette yaşlanmaya başladık. Biz sokaklarda büyüdük. Milletimizle, hemşehrilerimizle, hemhal olduk. Bir şeklide anımız hatıramız oldu. Çok kolaylıkla her kesim tarafından, herkes tarafından her kanalla bize ulaşma imkanına imkan verdik, bu kanalları her zaman açık tuttuk. Kendimizi milletimizden hiçbir zaman gizlemedik. Bir basamak üste durma gayreti içerisinde olmadık. Hep o tevazu içerisinde olmaya gayret ettik. Trabzonlunun özelliği şudur: Trabzonlu siyasetçiyi yolda gördüğünde röntgenini çeker. Anında kararını verir, ben buna yaklaşabilir miyim, yaklaşamaz mıyım? Derdimi anlatır mıyım, anlatamaz mıyım? Bu iletişim kanalını hep açık tuttuk. Bu doğrultuda hareket etmeye de devam edeceğiz.

ŞEHRİMİZİ SAĞLIK MERKEZİ HALİNE GETİRECEK

TAKA: 2023 geliyor, büyük projeler var. Zigana Tüneli açılıyor, millet bahçesi açıldı. Bir özet alabilir miyiz? Şehir Hastanesi yeniden başlayacak mı? Havalimanı, Kanuni Bulvarı, Demiryolu ile ilgili bir özet alabilir miyiz?

SALİH CORA: Her zaman söylüyorum MEGA projeler bu şehrin kabulüdür. Mega projelerimiz bu şehrin siyasete çizdiği rotadır. Biz bu doğrultuda mega projeleri hayata geçirmek için görev aldığımı ilk günden bu yana büyük gayret içerisindeyiz. Onu net bir şekilde ifade edeyim. Trabzon Üniversitesi bir mega projeydi hayata geçirdik. Yeni Zigana Tüneli bir mega projeydi. Şu an sonlara yaklaşıldı. Bir Şehir Hastanesi Trabzon’umuz için mega projedir. Bölgede şehrimizi sağlık şehri haline getirecek bir proje, ihalesi yapıldı. Ekonomik gelişmelerden dolayı, fiyatların değişmesinden dolayı ihale süreci fesih edildi. Tasviye süreci oldu.  Geçen hafta genel müdürümüzle görüştüğümüzde normalde bu hafta içerisinde tekrar ilana çıkması gerekiyordu. Ancak Diyarbakır Şehir Hastanesi ile birlikte hareket edilmesi gündeme geldiği için maliyet hesaplamalarında ki eksiklikler yeniden düzenlenmesi gerektiği için gecikti. Bu hafta sonu ya da pazartesi ihale günü belli olacaktır. Biz artık Şehir Hastanesinin yapım aşamasını gündemimizden çıkarıp başka projeleri takip etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

YATIRIM ADASINDAN DÖNÜŞ YOK

TAKA: Yatırım adası projesi aktif mi, durağan mı?

SALİH CORA: Yatırım Adasını, yeni havalimanını takip etmemiz gerekiyor. Bu konuda somut adımlar attık. Yeni havalimanını yatırım programına koyduk ve işlettik. Şu anda proje çalışmaları yapılıyor, sondaj çalışmaları yapılıyor, projesi tamamlandığında ihale süreci başlayacak. Yatırım Adasında da kanun değişikliği yaptık. Aslında biz Yatırım Adasının en zor kısmını yaptık, kanun çıkardık, kanun değişikliğine ihtiyaç vardı. Bunu Meclisten geçirdik. Şimdi Yatırım Adası ile ilgili altyapısının projesinin yapılması gerekiyordu. Projeyi de yaptık, şimdi ihale aşamasına geldi. Bu ihalenin de modeli üzerinde çalışıyoruz. Bunu Sanayi Bakanlığı yapabilir, Ulaştırma Bakanımız tahkimatını tamamlayabilir. Biz bunu şehir olarak yapacağız, bu yoldan dönüş yoktur. Biz orada zoru başardık. Kanuni değişikliği ile büyük bir sanayi alanı kazandı. Bu alanı hiçbir şekilde heba etmesi mümkün değildir, dönüş yoktur.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIBU  HALK GÜÇSÜZ BIRAKMAZ

TAKA: Son dönemde sokakta kulağımız, küskünlükler var, kırgınlıklar var. Ben Tayyip Bey’e oyumu vereceğim ama AK Parti’ye verme konusunda düşüneceğim. Buna yönelik ne söyleyebilirsiniz?

SALİH CORA:  Cumhuriyet Halk Partisi ve onun oluşturduğu ittifakın AK Parti tabanına karşı kurmuş olduğu çok büyük bir tuzak olarak değerlendiriyorum. Zaten Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanacağını görüyorlar, kabul ediyorlar. Karşısına aday dahi çıkaramıyorlar. Recep Tayyip Erdoğan’ı nasıl güçsüz bırakabiliriz? Parlamentoda çoğunluğu kaybettirerek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin içerisinde zafiyete düşürecek bir yaklaşım ortaya koymak için AK Parti’ye oy verilmesin, kızgınlar AK Parti’ye oy vermesin zaten AK Parti Parlamentoda çoğunluğu kaybederse yeniden bir seçim süreci olur. Bu sefer kaybediyor algısı ile cumhurbaşkanlığını da değiştiririz şeklinde kendilerinin ortaya koydukları siyasi kurgudur. Buna bazen bizim tabanımızdaki arkadaşlarımızın da kapıldığını görüyoruz. Cumhurbaşkanı parlamento olmadan aktif ve etkin şekilde görevini ifa edebilmesi zordur. Dolayısıyla bu yanılgıya düşmememiz gerekiyor. Bu bizim karşımızda ki ittifakın Cumhur İttifakına karşı kurmuş olduğu bir tuzaktır.