Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, çalışmaları anlattı önemli mesajlar verdi

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, Ankara’da yapılan açılış ve genel değerlendirmeleri TAKA Gazetesi’ne anlattı. Aktürk, “Muhtarımız olarak devletimiz ile halkımız arasında bir köprüysek, konfederasyon olarak da devletimiz ve muhtarlar arasında bir köprüyüz. Nasıl, nerede ve nereye çalıştığınız çok önemli. Biz konfederasyon olarak milletimize ve devletimize çalışıyoruz” dedi.

19 EKİM MİLLETİMİZ GÜNÜ

Muhtarlar günü 19 Ekim 2015’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. 2016 yılından itibaren de ülkemizde kutlanmaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından muhtarlara hediye edilmiştir. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonunun başarısıdır. O dönemki başkanımız Hüseyin Akdeniz’e emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Meşakkatli uğraşlar verdi. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız da kabul etti. Muhtarların da artık günü var. Bu gün sadece muhtarların değil, muhtarların nezdinde milletin günüdür.

BAŞKENTTE ÇATILARI VAR

Başkent Ankara’da muhtarlar günü etkinliğimiz oldu. Bütün kurumların misafirhaneleri var. Muhtarlarımızın sığınacak bir çatısı yoktu. Ankara’da Cumhurbaşkanımız bu çatıyı bizlere hediye etti. Kendisine müteşekkiriz. Binamızdan muhtarlarımız şu an faydalanabiliyorlar. Ankara Başkenttir. Buraya gidildiğinde konaklayabilecekler. Muhtarlarımızın sığınacak bir çatısı oldu.

MUHTARLARA HAK ETTİĞİ DEĞER VERİLDİ

Muhtarların geçmişte de bir değeri vardı. Fakat bu değerin karşılığı verilmiyordu. Cumhurbaşkanımız muhtarların gerçek değerlerini tozlu raflardan indirdi, tozunu sildi ve bizlere verdi. vermeye de devam ediyor. Süreç içerisinde muhtarlarımızın tüm talepleri cumhurbaşkanımız tarafından yerine getirildi. Muhtarlarımızın asgari ücretten ödeneği, sosyal güvencesi var. Bunlar hep devletimiz tarafından karşılanıyor.

YOLA GÖNÜLDEN ÇIKTIK

Muhtarın ne iş yaptığını eleştirenler, pandemi sürecinde bizden daha gördüler. Biz yola çıkarken, gönülden çalışmak için çıktık. Ödenek olsa da olmasa da bunu yapmak için çıktık. Milletimize hizmet ediyoruz. Bu bir hizmet ve duruştur. Yaradan Mevla bunu herkese nasip etmiyor. Yıllardır camianın içindeyim. 32 yıl muhtarlık yaparak beni yetiştiren, eniştem, patronum Mustafa Özbak beni topluma da camiaya da kazandıran isimdir. İyiler her zaman anılmalıdır. Halkımız muhtar olmadan, bana, ‘Muhtar’ demeye başladı. Halkımız güvendi teveccüh etti.

DEMOKRASİNİN İLK HARFİDİR

Muhtarlık demokrasinin temel taşı değil ilk harfidir. Hangi inancın hangi siyasi görüşün oy verdiği belli değildir. Bizim de siyasi görüşümüz vardır. Bana oy veren vermeyen, benim siyasi görüşümden olan olmayan ayrımı yapamayız. Herkese hizmet edeceğiz. Türk Bayrağı gölgesinde, devletimize sahip çıkararak, devletimizin imkanları ölçüsünde halkımıza hizmet edeceğiz. Herhangi bir siyasi partinin peşine gitmeyeceğiz. Biz icra makamı değil, rica makamıyız. Vatandaşlarımızın sorununu ilgili makama taşır, anlatır, çözümü için ricacı oluruz. Devletimiz ve milletimiz arasında bir köprüyüz. Vatandaşımız sorununu ilk muhtara anlatıyor. Çoğu soruna da muhtarlık da çözüm bulunuyor.

ÇİZMELER BAGAJDA

Muhtarlarımız da öz veri ile görev yapıyor. Muhtarlarımız aldığı ödenekten fazlasını da halkımız için harcıyor. Çok muhtarımızın çamurlu çizmeleri arabasının bagajında. Kırsaldaki muhtarlarımız vatandaşını gece hastaneye götürüyor, sorununu çözüyor. Muhtarlık vazifesi budur.

TARİHİ ORGANİZASYON

Şu ana kadar tarihimizde böyle bir organizasyon yapılmadı. Bu organizasyonun da iyi etüt edip, incelenmesi gerekmektedir. Kimseye zorlama veya dayatma olmamıştır. Muhtarlarımız devletine maddiyattan değil gönülden bağlıdır. Ankara’daki etkinliğe davetiyelerimizi gönderdik. Ulaşım ve konaklamalarında devletimiz bizlere yardımcı oldu. Bunun haricinde, basında çıktığı gibi ücret ödenmedi. ‘Muhtarlar bin TL alıp Ankara’ya gitti’ diyenler önce kendisine baksınlar. Muhtarlarımız gönülden geldiler. Devletin kutsal çatısının altında devletten maaş alanlar, sahada koşan milletin derdini çekenlere iftara atmasınlar. Vatan varsa biz milletiz, devlet varsa biz muhtarız. Muhtarlarımızın çoğu organizasyona sadece memleketim Trabzon’dan 150 talep oldu. Özel araçla, uçakla giden muhtarlarımız oldu. Trabzon’daki hassasiyet 81 ilimizde de var. Toplumun içindeyiz. Toplumun ne düşündüğünü ve istediğini biliyoruz. Artık huzur, yapıcılık istiyor. Yıkıcılık istemiyor. Dünyayı görüyoruz. Dünyadan örnek alıp safımızı belirlemeliyiz.

CUMHURBAŞKANIMIZA MİNNETTARIZ

Yapılanları inkar etmiyoruz. Cumhurbaşkanımıza ‘Ömür boyu silah ruhsatı’ dedik verdi. ‘Asgari ücret ödenek’ dedik verdi. ‘Sosyal güvence’ dedik verdi. Muhtarlar el ele projesi yaptık. Muhtarlarımızı kaynaştırdık. İnsanlara dokunduk. İnsanlarımızın bir ‘Merhaba’ya ne kadar değer verdiklerini doğu ve güney doğu da gördüm. Misafirperverliklerini gördüm. Doğu ve güney doğunun tarihini gidip yerinde görmenin zamanı geçiyor.

DEVLET İLE SİYASET AYRIDIR

Devlet ile siyaset aynı kefeye koyulamaz. Seçilene saygı göstermeyen saygı beklemeyecek. Cumhuriyet tarihinde muhtarların bir kimliği yoktu. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanımız ve İç İşleri Bakanımız Muhtarlarımıza tek tip kimlik verdi. Bu kimliğin bir yüzü devlet, bir yüzü millettir. Devletin yanında durup, milletimize hizmet edeceğiz. Bazıları devleti siyaset zannediyor. Devlet bakidir, siyaset geçicidir. Devletin en uç beyi olarak, saygı duymak isteyen saygı duyacak.

ANKARA’DAN DÜNYAYA MESAJ

Devletime, bayrağıma, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve muhtarlarımıza laf söyleyenin bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak karşısındayım. Muhtarlarımıza yapılan haksız ve mesnetsiz ithamların da karşısında olacağız. Biz Ankara’da bir mesaj verdik. Türkiye Cumhuriyeti’nin muhtarı da askerim,iz, polisimiz gibi devletinin yanındadır. Bir askerdir. Her zaman devletin yanındadır dedik. Türkiye Cumhuriyeti’nin bekçisiyiz. Muhtarlarımızı kimse siyasallaştıramaz. ‘Külliyenin yalakaları’ diye muhtarımıza kimse laf söyleyemez. Benim başkan olup olmamam fark etmez. 50 bin 285 muhtarımızın yanındayız. Bizim yükümüz biraz daha fazladır. Mahallemizde milletimize hizmet edeceğiz, ülkemizde muhtarlarımıza hizmet edeceğiz.

ÖNCE İNANMALIYIZ

Cumhurbaşkanımıza, İç İşleri Bakanımıza siyasi bakmıyoruz. İç İşleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, hangi muhtarımız ararsa telefona bakıyor. Bakamasa da dönüyor. Çok programına eşlik ettim. Zekasına hayran kaldım. Değişik şehirlerde muhtarlarımızı isim olarak hatırlıyor. 20 bin muhtarımıza İç İşleri Bakanlığı bahçesinde yemek verildi. Önce inanmak lazım. Biz devletimize, bakanımıza inandık. Muhtarlar, olarak İç İşleri Bakanımıza bağlıyız. Siyasilerle görüşüyoruz. Bizim derdimiz, milletimiz. Önemli olan birlik ve beraberliğimizdir.

MUHTARLARA MÜJDE

Cumhurbaşkanımız muhtarlar gününde alana geldiğinde muhtarlık yasası talebimizi ilettim. Talebimi de gönül rahatlığı ile ilettim. Dikkate aldı. İç İşleri Bakanımızı çağırdı söyledi. Kürsüden de muhtarlar yasasını ifade etti. Yeni kanunla muhtarlığın düzenlenmesi gerekiyor. Bunun da müjdesini Cumhurbaşkanımız verdi.

SENDİKA OLMAZ

Muhtarlar Sendikası diye ortalıkta dolaşıyorlar. Biz memur değil, işçi değiliz. Neyin sendikası, neyin pazarlığı yapılacak. Sendikayı kuranlar da muhtar değil. Sendikaymış, bilmem neymiş, bunlarla uğraşamayız.

İLİK VE KEMİĞİZ

Biz etle tırnak değiliz. Etle tırnak birbirinden ayrılır, pansuman olur yara iyileşir. Biz ilikle kemiğiz. İlik kemikten ayrılırsa yaşam biter. Memleketimiz de Bin TL’lik Muhtar yoktur. O paraya da tenezzül etmezler. Allah rızası için, milletimize hizmet etme gayetindeyiz.

BEN MUHTARIM

İnsanların bir amacı vardır. Trabzon’da paspastan başlayarak, iş hayatına atıldım. 25 yıl işçi çalışıp, kendi işimi kurdum. Siyaseti siyasetçiler yapsın. Ben muhtarlığımı yapacağım. Mahalle halkımız bana ‘Tamam’ derse işimin başına geçer çalışırım. Trabzon çok zor bir şehir. Siyasilerimiz sadece seçim zamanı milletimizi hatırlamasınlar.