Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden (RTEÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Demirbaş, çevre dostu bir proje olan "Sıfır Atık Kapsamında Balık Deri ve Kılçığından Yerli Protein Tozu ve Jelatin Elde Edilmesi" projesiyle TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı (BiGG) kapsamında destek aldı.
RTEÜ tarafından yapılan açıklamada, projenin, sürdürülebilir bir şekilde balık derisi ve kılçığından yerli protein tozu ve jelatin üretmeyi hedeflediği belirtildi. Üniversite, Dr. Ayşe Demirbaş'ı bu önemli başarıdan dolayı tebrik ederken, projenin çevre bilincine katkı sağlayacağını ve yerli üretimi destekleyeceğini vurguladı. Proje, çevre ve sürdürülebilirlik alanında önemli bir adım olarak göze çarpıyor ve yerel balıkçılığı desteklemeyi amaçlıyor.
TAKA/AYŞE SANCAK