Sohbet ederek, eski anıları yad etti. Berberde tıraş oldu. Genç’in mütevazi davranışı takdir topluyor.

TARİH YOK OLUYOR

Trabzon’un Vakfıkebir İlçesinde tarihi top yok oluyor. 1900’lü yıllarda Osmanlı Rus Savaşlarında kullanılan tarihi topun eski haline getirilmesi için yetkililerden duyarlılık göstermeleri bekleniyor.

2004-2014 yılları arasında Vakfıkebir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Hayri Birinci’nin direktifleri doğrultusunda atıl durumda çürümeye terk edilen Osmanlı Rus Savaşlarında kullanıldığı sanılan tarihi top, o dönem belediye personellerinden Mustafa Yıldız, Merhumlar Namık Şirin ve Osman Kurt’un katkılarıyla eski haline dönüştürülmüştü.

CORA SAHALARDA

AK Parti Trabzon önceki dönem milletvekili Salih Cora, sahaları boş bırakmıyor. Cora, beraberinde iş insanları Adnan Bayram ve Cemil Yılmaz ile birlikte Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, kardeşleri Nihat ve Adem Güneş’i iş yerinde ziyaret etti. Ekonomi ile alakalı güncel konularla alakalı sohbet ettiler. Güneş, misafirlerine ziyaretleri için teşekkür etti.

TOPARLANALIM

Trabzon’un doğusunda yaşanan sel felaketinden  en çok etkilenen ilçelerden birisi de Sürmene ilçesi oldu. Sürmene’de dereler taştı, bir vatandaş hayatını kaybetti. Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu, her an sahada oldu. Uykusuz kaldı. Eve gitmedi. Azizoğlu, sahadaki çalışmaları da yerinde inceleyerek, “Artık toparlanma zamanı. Arkadaşlarımız da halkımız da çok uğraştı. Eylül ayında iki afet geçirdik. İkisinde de mesai saatleri dışında denk geldik. Ekibimiz de halkımız da muhtarlarımız da anında seferber oldu ve sahaya çıktı. Büyük bir çaba ile bunları başardık. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah bizleri bu tür afetlerden korusun” dedi.

İMAMDAN PLAKET

Ortahisar İlçesi Çukurçayır Mahallesinde bulunan Mısırlı Dede Fatih Sultan Mehmet Caminde örnek bir davranışa imza atıldı. Caminin imam-hatibi İbrahim Şar, camiye katkı sağlayan cemaate Cuma Namazı sonrası ödül verdi. Hoca İbrahim Şar, hayırsever vatandaş İsmail Sungurlu’ya plaket sundu.

CHP RİZE'DE "TAM YOL İLERİ" DEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Pazar ilçe danışma kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda, partinin geleceği ve ülke genelinde beklenen seçimler öncesi izleyeceği stratejiler ele alındı. Saltuk Deniz, partililere yaptığı konuşmada, herkesin disiplin içinde çalışmasının ve sosyal medya paylaşımlarında dikkatli olunmasının önemine değindi. Partinin toplumdaki algısını güçlendirmeyi hedefleyen Deniz, sosyal medya kullanımında dikkatli ve özenli olunmasının şart olduğunu vurguladı. Toplantı sırasında, partililer arasında ortak bir mutabakata varıldı ve "Tam Yol İleri" sloganı çerçevesinde iktidar yolunda emin adımlarla ilerleme kararı alındı.

BAYRAKTAR BELEDİYELERİ BULUŞTURDU

Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar, Büyükşehir ve Ortahisar Belediyelerini bir araya getirdi. Başkan Bayraktar, emeklileri Çanakkale gezisine götürmek istedi. Bunun için de 2 otobüs büyükşehir belediyesinden 2 otobüs de Ortahisar Belediyesinden destek aldı. İki belediyede seve seve destek oldu. Uğurlama törenine de Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Ortahisar Belediye başkanvekili Cüneyit Zorlu iştirak etti. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın ise şehir dışında olduğu için katılamadığı öğrenildi.

Cenazeye Birlikte Gittiler Cenazeye Birlikte Gittiler

ÖĞRENCİLERDENLOKUM İKRAMI

Of İmam Hatip Lisesi öğrencileri Mevlidi Nebi haftası nedeniyle esnaf ve vatandaşlara lokum ikram ettiler. Haftanın önemi ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’in örnek şahsiyeti konulu çalışmalarda Of İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri esnaf ve vatandaşlara lokum ikram etme geleneğini devam ettirerek lokum dağıttı. Etkinlikle ilgili bilgi veren Okul Müdürü Mustafa Çapoğlu; “Peygamberimiz Hz. Muhammet (SAV) doğum haftası olan bu özel haftayı kutlamak, vatandaşlarımıza da bu haftayı hatırlatmak için başlattığımız geleneğimizi sürdürdük” dedi.

KAYMAKAM YÜKSEKLERDE

Yomra Kaymakamı Oğuzhan Ocak selden zarar gören Taşdelen ve Kömürcü Mahallelerini ziyaret etti. Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Kaymakam Ocak, sorunları dinleyerek vatandaşla çay içip sohbet etti. Selden etkilenen bölgeleri de ziyaret ederek yaraların sarılması için gerekli çalışmaların hızla yapıldığını da belirtti. Daha önce de Oymalı ve Özdil mahallelerini ziyaret eden Kaymakam Oğuzhan Ocak, yoğun çalışma temposunun yanında mahalle ziyaretlerini de ihmal etmiyor. Yaşlı ve ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mahalle halkıyla bir araya gelerek devletin şefkatini mahallelerde hissettiriyor.

Editör: Ayşe Sancak