Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadınlara yönelik 20.000 TL’lik destek ödemesinin detaylarını duyurdu. Başvuruların 31 Ekim’e kadar devam edeceği belirtilirken, hak sahiplerinin bu yardımdan nasıl yararlanacakları konusunda bilgi verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekim ayı itibarıyla kadınlara da yeni bir devlet desteği verecek. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada başvuru yapan ve başvurusu olumlu sonuçlanan kadınlara tek sefere mahsus 20.000 TL’lik devlet yardımı verileceği bildirildi. Peki kadınlara destek ödemesi şartları neler? Kimler yardım parası alabilir.

Yatırımda En Kârlı Tercih: Gremse Altın 50 Bin TL'ye Yaklaşıyor! Yatırımda En Kârlı Tercih: Gremse Altın 50 Bin TL'ye Yaklaşıyor!

KADINLARA 20.000 TL DESTEK ÖDEMESİ VERİLECEK

Ekim ayında devlet desteği ödemeleri milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan, engelli ya da yaşlı olan vatandaşlara devlet sosyal yardım parası veriyor. Ekim ayı sosyal yardım ödemeleri 15 Ekim’den itibaren hesaplara yatmaya başlayacak. Hak sahipleri bakanlık tarafından sağlanacak sosyal yardım ödemelerini E-devlet’ten ve Bakanlığın resmi internet sitesinden kontrol edebilecek.

Ekim ayında bir güzel haberde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’dan geldi. Ahmet Akın yaptığı açıklamada Kent genelinde yaşayan dul ve yetim kadınlara her yıl 20.000 TL’lik nakit destek ödemesi yapacaklarını duyurdu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda başvuru için detaylı bilgileri belediyelerden alınabileceği ifade edildi.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacak olan devlet desteği ödemeleri için başvuru işlemleri ekim ayı sonuna kadar devam edecek. Dul ve yetim Kadınlara yönelik olarak verilecek olan yeni yardımdan faydalanmak için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne 31 Ekim’e kadar müracaat edebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ