Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Göztepe-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili kararını açıkladı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a, müsabaka sırasında akredite edilmediği alanda bulunmasından dolayı 504 bin TL para ceza verildi. Aynı müsabakada Fenerbahçe idarecisi Burak Çağlan Kızılhan’a da benzer bir sebeple 336 bin TL para cezası uygulandı.

Göztepe’ye 2 Maç Saha Kapama Cezası

PFDK, olaylı maçın faturası olarak Göztepe’ye 2 maç saha kapama cezası verdi. Ayrıca, Göztepe’de görevli Fatih Özkan’a, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a yönelik saldırısı nedeniyle 90 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

Konyaspor ve Galatasaray’a Para Cezaları

PFDK, Konyaspor’un 16 Ağustos’ta Galatasaray ile oynadığı maçta taraftarların neden olduğu olaylar nedeniyle 168 bin TL para cezası ve tribün kapama cezası verdi. Aynı maçta merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle hem Konyaspor’a hem de Galatasaray’a 90 bin TL para cezası kesildi.

Diğer Kulüplere de Cezalar

Sakatlıktan Dönen Anthony Nwakaeme, Kayserispor Maçında Skora Katkı Sağladı Sakatlıktan Dönen Anthony Nwakaeme, Kayserispor Maçında Skora Katkı Sağladı

Kayserispor, Sivasspor, Gaziantep FK ve Başakşehir FK da taraftarlarının neden olduğu saha olayları ve çirkin tezahüratlar nedeniyle para cezaları aldı. Antalyaspor oyuncusu Güray Vural ise Beşiktaş maçında rakibine yaptığı ciddi faul nedeniyle 3 maç men cezasına çarptırıldı.

PFDK’nın aldığı bu kararlar, futbol camiasında geniş yankı uyandırırken, kulüplerin ve yöneticilerin bu tür olaylardan kaçınması gerektiği bir kez daha vurgulandı.

Muhabir: AYŞE SANCAK