SAMSUN’DAN SARP’A UZANACAK DEMİRYOLU

Dur İhtarına Uymayan Motosikletli Jandarma Astsubayı Şehit Etti: Cani Yakalandı Dur İhtarına Uymayan Motosikletli Jandarma Astsubayı Şehit Etti: Cani Yakalandı

Bakan Uraloğlu, Çorum-Samsun hattının ihalesinin 2025 yılında yapılacağını ve Kırıkkale-Samsun arasındaki demiryolu hattının ana projesinin bu yıl içinde tamamlanarak önümüzdeki yıl yapım çalışmalarına başlanacağını açıkladı. Proje kapsamında 115 kilometrelik Kırıkkale-Çorum hattının ihalesi bu yıl yapılacak.

75 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Samsun’a yapılan yatırımlara değinen Bakan Uraloğlu, ulaşım ve iletişim altyapısına 75 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını ifade etti. Ayrıca Samsun Havalimanı’nın artan ihtiyaçlar doğrultusunda genişletilmesi için de proje hazırladıklarını belirtti.

“KIRIKKALE-SAMSUN DEMİRYOLU HATTI ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR”

Bakan Uraloğlu, projeyi tamamlayarak yatırım programına aldıklarını ve 2025 yılında Çorum-Samsun hattının ihalesinin yapılacağını belirtti. Kırıkkale-Samsun arasındaki hattın ise bu yıl ihale edilip gelecek yıl inşaat çalışmalarına başlanacak. “Samsunumuz için hayırlı olsun” diyen Uraloğlu, projeyi 2025’te hayata geçireceklerini duyurdu.

Muhabir: AYŞE SANCAK