Diğer balıkçıların durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesi üzerine olay yerine sağlık, jandarma Arama Kurtarma (JAK), Polis Su Altı Arama ve Kurtarma, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Arama Çalışmaları Jandarma ekipleri, dron ile gölde arama çalışması yaptı ancak şahıslara ulaşamadı. Göle açılan ekipler, kaybolan iki kişiyi bulmak için kapsamlı bir çalışma başlattı. Öncelikle Mehmet Erdinli ve Hayrettin Ertuğrul'un elbiseleri ve cep telefonları, alabora olan kayıklarının yakınında suyun kenarında karada bulundu. Çalışmalarını sürdüren ekipler, önce Mehmet Erdinli'nin ardından Hayrettin Ertuğrul'un cansız bedenine ulaştı. Sudan çıkartılan iki kişinin cenazesi, 19 Mayıs Devlet Hastanesine kaldırıldı.

UMKE, Kafkasör Yaylası’nda Yeni Gönüllülerini Eğitti: 23 Sağlık Personeli UMKE Ekibine Katıldı UMKE, Kafkasör Yaylası’nda Yeni Gönüllülerini Eğitti: 23 Sağlık Personeli UMKE Ekibine Katıldı

Güvenlik Kamerası Görüntüleri Mehmet Erdinli ve Hayrettin Ertuğrul'un kayıkla göle açılma anları güvenlik kamerasına yansıdı. Yörükler Mahallesi Muhtarı Veli Aydın, "Saat 14.00 gibi buraya geliyorlar. İkisi de kooperatifin üyeleri. Buradan ikisi göle çıkıyorlar. Daha sonra burada olan arkadaşları saat 16.00 gibi haber yok. Beni aradılar, ben de başkanı aradım. Daha sonra jandarmaya haber verdik. Yıllardan beri burada balıkçılık yapıyorlar" dedi.

Editör: Birol Sancak