SAMULAŞ’ın mühendis ve teknikerleri tarafından 2 ay süren yoğun çalışmalar sonucu geliştirilen bu sistem, dışarıdan satın almaya kıyasla yüzde 70 daha az maliyetle hayata geçirildi. 20 farklı noktada uygulanacak olan sistem, kurulum maliyetinin yanı sıra iş gücü noktasında da ciddi bir tasarruf sağlayacak.

Güneş enerjisi ile çalışacak olan bu sistem, elektrik ihtiyacını tamamen çevre dostu bir şekilde karşılayacak. Bu da hem maliyetlerde ek bir tasarruf sağlayacak hem de çevresel etkileri minimuma indirecek.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, yapılan bu yenilikle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Daha ileri Samsun hedefiyle her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hemşehrilerimizin güvenli, konforlu ve hızlı bir ulaşımdan faydalanmaları önceliklerimiz arasında yer alıyor. Ekiplerimiz, belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda harekete geçerek önemli bir çalışmaya imza attılar. Dışarıdan satın almaya kıyasla yüzde 70 daha az maliyetle otomatik ray yağlama sistemi geliştirdiler. Bu işlem bugüne kadar manuel olarak yapılıyordu. Ama artık kendi mühendis ve teknisyenlerimizin emeği ile bu işlem otomatik olarak gerçekleştirilecek."

Başkan Doğan, ayrıca şehrin ulaşım hizmetlerini daha verimli hale getirmek ve vatandaşlara daha güvenli, konforlu ve kaliteli bir ulaşım sunmak için bu tür projelere devam edeceklerini vurguladı. "Samsun’umuzu örnek bir şehir haline getirme vizyonuyla hareket etmeyi sürdüreceğiz," diyerek açıklamasını tamamladı.

Akçaabat’ta Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı: "Milletçe Minnettarız" Akçaabat’ta Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı: "Milletçe Minnettarız"

Bu yeni sistem, Samsun’un ulaşım altyapısında önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor ve şehrin gelecekteki ulaşım projelerine de ışık tutuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ