2 Bin 500 Yıllık Sanat, Edebiyat Öğretmenlerinin İlgi Odağı Oldu! 2 Bin 500 Yıllık Sanat, Edebiyat Öğretmenlerinin İlgi Odağı Oldu!

Kadın Hükümlülere Psikolojik Destek

Projenin öncelikli hedefi, cezaevindeki kadın hükümlülerin moral ve motivasyonlarını yükselterek psikolojik destek sunmaktır. Bu kapsamda, uzman psikologlar ve sosyal hizmet uzmanlarıyla çalışılarak birebir terapi ve grup etkinlikleri düzenlenecek.


Edebiyat ve Sanatla Hayata Tutunma

Kadın hükümlüler, yazmak ve okumak gibi edebi faaliyetlerle kendilerini ifade etme imkânı bulacak. Resim, müzik ve tiyatro gibi sanatsal çalışmalara yönlendirilecek olan katılımcılar, özgüvenlerini artırarak yeniden başlayacakları hayatta sağlam adımlar atabilecekler.


Minik Yürekleri Sevindirme Çabası

Cezaevinde anneleriyle birlikte kalan çocuklar da unutulmadı! Proje, miniklere oyuncak hediye ederek onların yüzlerini güldürmeyi amaçlıyor. Çocukların travmatik deneyimlerini azaltmaya yönelik bu adım, anneleriyle birlikte geçirilen zor zamanları bir nebze olsun hafifletmek için tasarlandı.


Projenin Öncüleri ve Pilot Bölgesi

“Cezamız Edebiyat ve Sanat Olsun” projesi, Dünya Kadınlar Birliği Genel Başkanı Hacer Öykü Demirtaş Hanımefendi’nin önderliğinde 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılmıştır. Projenin sahibi ise Aydın İl Başkanı gazeteci ve yazar Yasmin Korkut’tur. Bu nedenle Aydın ili, pilot bölge olarak ilan edilmiştir.


Işığı Yeniden Yakmak

Bu anlamlı proje, hem hükümlü kadınlara hem de çocuklarına umut olmayı ve toplumla yeniden kaynaşmalarına katkı sağlamayı hedefleyen bir sosyal sorumluluk çalışmasıdır. Cezaevlerinin karamsar atmosferine sanatın aydınlığını taşıyarak yeniden başlayacakları hayata ışık tutuyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY