Kredi Kartlarından 13,1 Milyar TL Gelir

Yeni düzenleme kapsamında, kredi kartı limitleri 100 bin TL ve üzeri olan kişilerden maktu tutarda SSDF katkı payı alınacak. Bu kesintinin yıllık 13,1 milyar TL gelir sağlaması bekleniyor.

Lüks Saatlerden 1,7 Milyar TL Gelir

2024 yılının Ocak-Temmuz döneminde 7,5 milyar TL değerinde 2,9 milyon adet saat ithal edildiği belirtiliyor. Bu kapsamda, 5 bin TL ve üzerindeki saatlerden %20 oranında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınarak yıllık 1,7 milyar TL gelir elde edilmesi planlanıyor.

Noter ve Tapu İşlemlerinden 27,4 Milyar TL Katkı

Noter işlemlerinden 18,4 milyar TL ve tapu-kadastro işlemlerinden 9 milyar TL katkı sağlanacağı belirtiliyor. Bu kalemlerden elde edilecek gelir, fonun toplam bütçesinin önemli bir bölümünü oluşturacak.

Motosikletlerden Ek Gelir

Düzenleme, motor silindir hacmi 250 cm³'e kadar olan motosikletlerden alınacak vergiyi de kapsıyor. Bu vergiyle 2025 yılında yaklaşık 275 milyon TL gelir elde edilmesi öngörülüyor.

Enflasyon Düzenlemesiyle Vergi Ertelemesi

Yasa kapsamında enflasyon düzeltmesi sonucu oluşan kâr/zarar farkının, bazı mükellef grupları için vergilendirilmemesi sağlanacak. Bu düzenlemeyle yıllık yaklaşık 16 milyar TL verginin ertelenmesi planlanırken, yatırımlar tamamlandıktan sonra bu tutarların tahsil edilmesi hedefleniyor.

İflas ve Tasfiyelerde 2 Milyar TL Zarar Giderilecek

Kiralarda %120 Zam! Mehmet Şimşek’ten Dikkat Çeken Açıklamalar Kiralarda %120 Zam! Mehmet Şimşek’ten Dikkat Çeken Açıklamalar

Enflasyon düzenlemesiyle iflas ve tasfiye halinde olan şirketlere yönelik vergi muafiyeti uygulanacak. Bu düzenlemenin iflas halindeki mükelleflerin toplam zararını 2 milyar TL azaltması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ