Yabancı İş Gücünde Devrim: Yeni Çalışma İzni Kriterleri Herkesi Etkileyecek! Yabancı İş Gücünde Devrim: Yeni Çalışma İzni Kriterleri Herkesi Etkileyecek!

Araç ve Kredi Kartlarına Katkı Payı

Yeni düzenlemeye göre, sıfır araç tescillerinde 3.000 TL, ikinci el araç satışlarında ise 1.500 TL katılma payı alınacak. Kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzeri olan her bir kart için yıllık 750 TL katkı payı uygulanacak. Kart hamillerinden alınacak bu ücret, ocak ayının 5’inde hesap ekstrelerine yansıtılacak.

Tapu İşlemlerinde Ek Ücret

Taşınmaz satışlarında hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı 750 TL katılma payı alınacak. Diğer tapu işlemlerinde ise işlem başına 375 TL katkı payı uygulanacak. Noterlik işlemlerinde de benzer şekilde katkı payı tahsil edilecek.

Noter İşlemleri ve Tahsilat Detayları

Noterlerde yapılan taşınmaz satışlarında veya araç tescil işlemlerinde katkı payı ödemeden işlem yapılamayacak. Noterler, tahsil edilen bu katkı paylarını Savunma Sanayii Fonu’na aktaracak.

Uygulama 1 Ocak 2025'te Yürürlüğe Girecek

Bu yeni düzenleme kapsamında ödenecek tüm katkı paylarının tahsilatı, ilgili kanunlara göre yürütülecek. Katkı payı, 1 Ocak 2025’ten itibaren uygulanmaya başlanacak ve her yıl yeniden değerleme oranında güncellenecek.

Ek Düzenlemeler ve Özel Vergiler

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kapsamına eğlence amaçlı dronlar ve 5.000 TL üzerindeki kol saatleri de dahil edilecek. Ayrıca, Samsun'da yeni bir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulabilmesi için kıyı alanlarında imar düzenlemesi yapılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ