Dönem dönem ihtiyaç olunca yeni işçiler alınıyor. Baktığımızda Büyükşehir Belediyesi’nin bütün mevsimlik işçileri bünyesine katması mümkün değil. Trabzon Büyükşehir Belediyesi şehrin istihdamına çok büyük katkı sağlıyor, orayı garanti iş kapısı olarak görmek gibi yanlış bir algı da var. Burada hedef sadece Büyükşehir Belediyesi olmamalı. El birliğiyle şehre yeni istihdam alanları oluşturulmalı. Bunun için STK’dan özel şirketlere herkes elini taşın altına koymalı. Belediyelere yıllarca parti ayrımı gözetmeksizin çok sayıda eleman alındı. Ancak belediyeleri personel doldurma olayının son bulması gerektiğini düşünüyoruz. Şehrimizde ki istihdam sorunun çözülmesi için de herkes el ele vermeli.

BAŞKAN TEBRİK ETTİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile TÜBİTAK Başkanlığı görevine atanan Prof. Dr. Orhan Aydın’ı, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı görevine atanan Kamuran Yazıcı’yı, Denizcilik Genel Müdürlüğü görevine atanan Ünal Baylan’ı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü görevine atanan Burak Aykan’ı ve DHMİ Genel Müdür Yardımclığı görevine atanan önceki dönem genel sekreter yardımcısı Mustafa Akkaya’yı tebrik etti. Hemşehrilerini kutlayan Başkan Genç, “Tebrik ediyor; vazifelerinde kolaylıklar diliyorum” dedi.

DİLEKOĞLU: ‘BEN BURADAYIM’

AK Parti il başkanlığı kongresi yaklaşırken yankıları da sürüyor. Haydar Revi’nin katılamadığı geçmişteki bir Kızılcahamam kampına il başkan vekili olarak katılan Dilekoğlu, kampta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çekildiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. Dilekoğlu’nun kongre sürecinde fotoğrafı paylaşması, ‘Ben buradayım. Beni de dikkate alın’ mesajı olarak algılandı.

BEŞİKTAŞ KAMPINA TRABZON’DAN KİM GİTTİ?

Beşiktaş önceki akşam Papara Park’ta Trabzonspor ile karşılaştı. Maç öncesi Beşiktaş’ın konakladığı otele Trabzon’dan da minik ziyaretçiler vardı. O ziyaretçiler de tanıdık ismin çocuklarıydı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde Murat Zorluoğlu’nun başkanlığı döneminde başkan vekili olan Mehmet Karaoğlu’nun çocukları Beşiktaş’ı otelde ziyaret etti. Bu ziyaretin ilginç bir anısı da var. Mehmet Karaoğlu’nun eşi Ayşe hanım, Osmaniyeli’dir. Beşiktaş Genel Koordinatörü Samet Aybaba’nın abisinin kızıdır. Karaoğlu, çocuklarını da yanına alarak amcasını ziyarete gitti. Fotoğraf çektirdi. ‘Amcaya ziyaret’ postuyla da sosyal medya hesabından paylaştı.

Türkiye’nin şehidi Sarıgerme’de.. Türkiye’nin şehidi Sarıgerme’de..

KÖPRÜBAŞI’NDE HEMŞEHRİLERİ İLE KUCAKLAŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz pazartesi günü Kuzey Irak’ta şehit düşen Trabzonlu akrabası Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar’ın ailesini taziye ziyaretinin ardından, Köprübaşı ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.  İmamoğlu, bir vatandaşın, “Neden buranın başkanı yanınızda yok?” sorusuna verdiği cevapla dikkatleri üzerine çekti. İmamoğlu, bu soruya “Buranın başkanı mı var? Eğer bugün gelişimizden haberi varda burada yoksa olmaz, biz bugün ne için buradayız, başkanı partiyi bir kenara bırakalım mesele insanlık” diye yanıt verdi.

Vatandaşlar Köprübaşı’na 20 yıldır hizmet gelmediğini ifade ettiler. Başkan İmamoğlu ise vatandaşlara Köprübaşı ile ilgili güzel düşüncelerinin olduğunu, çalışacaklarını söyledi. İmamoğlu, “Allah güzel bir zaman diliminde de buraya gelmeyi nasip etsin, şehidimiz vesilesi ile buraya geldik, bir dahaki ziyaretimizde Köprübaşı’nı konuşuruz” deyince bir vatandaş “AK Partili vekiller gibi olmasın, ‘buradayız’ diyorlar hiçbir tanesini gördüğümüz yok” dedi.  Ekrem Başkan vatandaşa “Ben öyle yapsam 1 milyon fark atabilir miydim?” diyerek cevap verdi.

KAYA DOSYLARI SUNDU

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, İmamoğlu’nun ziyaretleri sürecinde aynı aracın içinde bulundu. Başkan Kaya’nın bu süre zarfında Ortahisar Belediyesi’nin ilk 6 aylık sürecinde yaptığı çalışmaları aktardığını öğrendik. İBB’nin başlattığı ve Türkiye’ye yayılan Kent Lokantaları ve Halk Ekmek büfelerinin Trabzon’a kazandırılmasından dolayı İmamoğlu, Ahmet Kaya’ya teşekkür etmiş.  Sosyal belediyecilik anlayışı ile Ortahisar Belediyesi’nin Trabzon’un değişim ve dönüşümünde büyük rol oynayacağını ifade etmiş.  Başkan Ahmet Kaya da İmamoğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür etmiş. Başkan Kaya’nın seçildiği günden itibaren yaptığı çalışmaların yansıması Köprübaşı’na kadar ulaşmış olacak ki kahvehane sohbetinde vatandaşlar İmamoğlu’na Ahmet Kaya’yı öve öve bitirememişler. Bir vatandaş İmamoğlu’na, “Bak Ahmet Başkan Ortahisar’ı nasıl aldı, iyiliğiyle, dürüstlüğüyle aldı. İyi de işler yapıyor, örnek oluyor” dedi. İmamoğlu da aynen öyle, herkes böyle olmak zorunda” dedi.

DOĞAN AĞIRLADI

Trabzonspor başkanı Ertuğrul doğan Beşiktaş as başkanı Hüseyin Yücel’inde katıldığı dostluk yemeğinde müsabaka öncesi bir araya geldi yemek sonrası kendisine Trabzonspor Armasını taşıyan bir de kahve fincan takımı hediye etti.

UZUN GAZİ’DE

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Uğur Ünal’ı ziyaret ederek yeni görevleri dolayısıyla tebriklerini iletti. Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, tecrübe paylaşımında bulunulurken iki üniversite arasındaki potansiyel iş birlikleri hakkında çeşitli istişareler de yapıldı.  Sürdürülebilirlik odağında projeler, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak akademik çalışmalar, nitelikli insan kaynağı yetiştirmek ve Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sağlanması konu başlıklarının görüşüldüğü ziyarette, BARÜ’nün bu yıl 07-08 Kasım tarihlerinde Kutlubey Yerleşkesinde düzenleyeceği 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI

Gümüşhane Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Mevlid-i Nebi haftası olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektörün mesajında şunları dile getirdi: “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyaya teşrif ettiği mübarek MevlidKandili’ni idrak etmenin huzurunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz’in yaşamının ve ahlaki mükemmelliğinin daha derinden anlaşılmasına, O’nun öğretilerinin hayatımıza rehberlik etmesine vesile olan en müstesna gecelerdendir. Bu gece, bireysel ve toplumsal ruhsal yenilenme, huzur ve kardeşlik duygularımızın pekiştirilmesi adına bizler için büyük bir fırsattır. Sevgili Peygamberimiz sadece bir kavme veya millete değil, bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir. Mevlid Kandili, aynı zamanda sosyal sorumluluk bilincimizin ve yardımlaşma ruhumuzun canlandığı bir zaman dilimidir.’

Kaynak: HABER MERKEZİ