Çebi, CHP’li belediye yönetiminin sorunları hükümete atarak algı oluşturmaya çalıştığını ifade ederek, “Madem belediyenin borcu vardı ve borç dönmüyordu, neden yönetime talip oldunuz? Bu yönetim beceriksizliğine kılıf arıyor, acemiliklerini ve yetersizliklerini bahanelerle örtüyorlar” dedi. Türkiye genelinde belediyelerin SGK'ye olan toplam prim borcunun 96 milyar liraya ulaştığını belirten Çebi, bu borçların yüzde 67,7’sinin CHP’li belediyelere ait olduğunu söyledi.


CHP’Lİ BELEDİYELERİN SGK BORÇLARI ELEŞTİRİSİ
Çebi, "SGK’ye en fazla prim borcu bulunan belediye 5 milyar 751 milyon lira ile Ankara Büyükşehir Belediyesi, ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi 5,3 milyar lira, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 3,3 milyar lira, Adana Büyükşehir Belediyesi 3 milyar lira ve Şişli Belediyesi 1,8 milyar lira. Ortahisar Belediyesi'nin borcunu 505 milyon lira olarak açıklıyorlar. Biz net rakam veriyoruz, SGK'ya davet ediyoruz," ifadelerini kullandı. Çebi, ayrıca personel fazlalığı ve borçlarla ilgili yapılan eleştirilerin haksız olduğunu belirterek, CHP’li belediyenin yönetim beceriksizliğine dikkat çekti.

Başkan Yardımcısı Zorlu: “Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Yanlışından Geri Dönmeli” Başkan Yardımcısı Zorlu: “Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Yanlışından Geri Dönmeli”

Çebi, belediyelerin seçimler sonrası sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurgulayarak, "Seçim oldu diyerek kafa karışıklığı yaratmaya, aziz milletimizi yalanlarla aldatmaya çalışmanın kimseye faydası yoktur," dedi.

Muhabir: AYŞE SANCAK