Türkiye’de Satılan En Ucuz Elektrikli Otomobillerin Güncel Fiyat Listesi Türkiye’de Satılan En Ucuz Elektrikli Otomobillerin Güncel Fiyat Listesi

Selçuk Geçer, ABD seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte yatırım araçlarında büyük hareketlilik bekliyor. Geçer, Biden’ın adaylıktan çekilme ihtimalinin kripto ve altın piyasalarında sert düşüşlere neden olabileceğini söyledi. Doların 32 TL seviyesinde olduğunu, Bitcoin'in ise 57 bin dolara gerilediğini belirtti. ABD hisselerindeki artışın, seçim belirsizliklerinden kaynaklandığını ifade etti. Yatırımcıların, seçim sonuçlarına göre strateji belirlemeleri gerektiğini vurguladı.

ABD seçimlerinin yaklaşması ile adaylar arasında seçilecek kişiye göre yatırım araçları da derinden etkilenecek. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise bir olasılığı işaret ederek olduğunda rekor düşüşün yaşanacağının altını çizdi.

ABD HİSSELERİ ARTTI, BİTCOİN DÜŞTÜ

Dolar tarafından 3 aylık periyotta 32 TL seviyesinde seyrederken, 33 TL bölgesini de dün gördü. Anlık olarak 32,92 TL’de işlem görüyor. Borsa tarafı ise 10 bin 743 TL’de işlem görüyor. Ons altın ise 2 bin 381 dolara yeniden geldi. Bitcoin tarafında yaşanan sert düşüş sonrası 57 bin dolar seviyesinde seyrini sürdürüyor. Bitcoin cephesindeki düşüş ile ABD tarafında hisselerde ciddi artışlar gözlemlendi.

BİDEN ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK Mİ?

ABD hisselerindeki artışın ve bitcoin cephesindeki düşüşün sebebi ise ABD seçimleri olduğu ön görülüyor. 5 Kasım 2024 yılında yapılacak olan seçimlere sayılı günlerin kalması ve Biden yerine daha güçlü bir adayın öne çıkacağı belirtirken, yatırım araçlarına da bu durumun yansıması olduğu görülüyor.

GEÇER: CİDDİ BİR SATIŞ YAŞANIR

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, “Biden adaylıktan çekilirse demokratlar Trump'a rakip olabilecek bir aday açıklarlar ise hisse senetti tarafında coşkulu hareketler görebiliriz. Ama Kripto ve altın tarafında da ciddi bir satış baskısı görebiliriz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ