KTÜ Farabi Hastanesinde Tedavi Gören Topaloğlu’na Ziyaret

Trabzon siyasetine ve STK’sına önemli hizmetler yapan Ömer Topaloğlu, rahatsızlanarak tedaviye alındı. KTÜ Farabi Hastanesinde tedavi gören Topaloğlu’nu, birlikte siyasette yöneticilik yaptığı Enes Aslan ziyaret ederek, ‘Geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Aslan, “Fıtık ameliyatı olan Kıymetli Ağabeyim Ömer Topaloğlu Başkanımızı Tıp Fakültesinde ziyaret ettik. Allah şifa versin” dedi.

Kızlar Manastırı’nda Kültürel Zenginlikler Keyifli Anlar Yaşatıyor

Trabzon'un tarihi ve kültürel zenginliklerinden biri olan Kızlar Manastırı, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bando ve mehter ekibi müzik dinletileri, ziyaretçilere keyifli anlar yaşatıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, “Kültürel faaliyetlerimiz aralıksız sürüyor. Yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlamaya devam eden ve şehrin gözde mekanları arasında yer alan Kızlar Manastırı’nda müzik dinletisi ile ziyaretçilere keyifli ve unutulmaz anlar yaşatmayı amaçladık” dediler.

Gazeteci-Yazar Ali Savaş’ın Ölümü Üzerine Başsağlığı Mesajı

Trabzon basınının değerli kalemlerinden Ali Savaş’ın vefatı üzerine Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı ve gazeteci-yazar Ahmet Külekçi bir mesaj yayınladı. Külekçi mesajında, “Trabzon basının değerli kalemlerinden bir dönem birlikte çalıştığımız Artvin Arhavili hemşerimiz Ali Savaş’ın ölüm haberi hepimizi derinden üzmüştür. Ailesine, sevenlerine ve basın camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin” ifadelerine yer verdi.

Artvin’de Emeklilere Yüzde 10 İndirim Kampanyası Başlatıldı

2024 Emekliler Yılı kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu Artvin İl Müdürü Kahraman Derece, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, Akdeniz Market adına Hasan Akdeniz ve Marketim adına Selçuk İskenderoğlu arasında emeklilere özel indirim ve iş birliği kampanyası imzalandı. Sosyal Güvenlik Kurumu il binasında imzalanan iş birliği protokolü ile yürürlüğe giren kampanya, 31 Aralık’a kadar devam edecek. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kahraman Derece, kentte faaliyetini sürdüren Akdeniz Market ve Marketim isimli yerel marketlerden, emeklilerin yapacakları alışverişlerde seçili ürünlerde yüzde 10 indirim uygulanacağını belirtti.

Trabzon’da Ford Servisleri Bir Araya Geldi

Özel Ford servisçileri Trabzon’da iş insanı Mehmet Arslan’ın ofisinde buluştu. Ford yedek parça dağıtımı ile İstanbul ve Rize bayisi Atılgan Şirketler Topluluğu sahibi Salih Sami Atılgan ile genel müdür Hüseyin Sina Karakaş, Arslan’ı Söğütlü’deki Özel Ford servisinde ziyaret etti. Uzun uzun sohbet eden Arslan, “Nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür eder, işlerinde başarı ve bereket dilerim” dedi.

Kamuda Çifte Maaş Yasaklanıyor

Kamuda tasarruf tedbirlerine uyum sağlanması denetlenecek ve uyumsuzluk gösterenlere disiplin cezası verilecek. AKP tarafından hazırlanan yasa teklifi, kamu bankalarının sermayelerinin artırılmasını ve çifte maaş alımına sınırlamalar getirilmesini öngörüyor. Ayrıca, vergi düzenlemelerini içeren bir paketin gelecek hafta TBMM'ye sunulması bekleniyor. Yasa teklifi kapsamında, kamuda harcama ve uygulamaların tasarruf tedbirlerine uygunluğu, ilgili idareler veya Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından izlenip denetlenecek. Uygunsuzluk tespit edilen durumlarda, ilgililere disiplin hükümleri uygulanacak.

Yavuz-Der Kurucu Başkanı Musa Karlıdağ’ın Acı Günü

Büyükşehirin Kursları Başlıyor Büyükşehirin Kursları Başlıyor

Yavuz-Der Kurucu Başkanı Musa Karlıdağ’ın eşi Sabire Şar Karlıdağ, uzun süredir tedavi gördüğü hastalık sonucu hayatını kaybetti. Sabire Şar Karlıdağ, Çarşıbaşı ilçesi Yavuz Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından Yavuz Mahallesi’nde toprağa verildi. Karlıdağ ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

32. Akçaabat Festivali’nin Sanatçıları Belli Oldu

Akçaabat Belediyesi tarafından organize edilen ve geleneksel hale gelen Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’nin bu yıl 32.’si düzenlenecek. 18-21 Temmuz 2024 tarihlerinde yapılacak olan festivalde; Öykü Gürman, Merve Özbey ve Koliva Grubu sahne alacak. Festival, gündüzü şenlikli gecesi renkli etkinliklerle dolu dolu geçecek.

Muhabir: BİROL SANCAK