Özellikle geçmiş dönemlerde geldikten sonra yakaladığı çıkış ve disiplinli futbol anlayışı, bu sezon için de yüksek beklentilere yol açmıştı. Ancak alınan sonuçlar beklentilerin altında kaldı. Güneş, bu sezon başında geldiği Fırtına'da ise çıktığı 5 maçta 1 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Yenilmeyen Güneş, 7 gol atarken kalesinde 6 gol gördü.


1988-89 sezonunda 4. haftadan sonra takımın başına geçen Şenol Güneş, ilk 5 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet almıştı. Attığı 11 gole karşılık ise kalesinde 3 gol görmüştü.


1993-94 sezonunda takımın başına 2. kez gelen teknik direktör Şenol Güneş, benzer bir performans ortaya koydu. Söz konusu dönemde yine takımın başına 4. haftadan sonra gelen tecrübeli teknik adam 5 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Attığı 5 gole karşılık ise kalesinde 5 gol gördü.

2004-05 sezonunda ise 17. haftadan sonra gelen Şenol Güneş, 5 maçta 5 galibiyet elde etmişti. Attığı 11 gole karşılık ise kalesinde 1 gol görmüştü. Muhteşem bir başlangıç yapmıştı.

Eski Mısır Hakem Komitesi Başkanı Pereira, Türkiye Futbol Federasyonu'na Atandı! Eski Mısır Hakem Komitesi Başkanı Pereira, Türkiye Futbol Federasyonu'na Atandı!

2009-2010 sezonunda ise 14. haftadan sonra gelen tecrübeli teknik adam söz konusu dönemde ise takımın başında çıktığı ilk 5 maçta 4 galibiyet aldı ve 1 mağlubiyet yaşadı. Rakip filelere attığı 9 gole karşılık ise kalesinde 3 gol görmüştü.


Henüz Süper Lig'in başlarında sakatlık sorunu ile boğuşan Trabzonspor'da yaşanan sıkıntılı sürecin atlatılması için Şenol Güneş yoğun mesai harcıyor. Her türlü olumsuzluğa rağmen süreci en iyi şekilde yönetmeye çalışan tecrübeli hoca, Fırtına'yı yeniden ayağa kaldırmakta kararlı görünüyor.

Milli ara sonrası Trabzonspor'un önünde oynayacağı maçlar Şenol Güneş ve ekibi için büyük bir önem taşıyor. Takımın toparlanması ve istenen galibiyetlerin alınması, hem oyuncuların moralini yükseltme hem de camiadaki olumsuz havayı dağıtması açısında ciddi bir sınav niteliğinde olacak.

Kaynak: FOTOMAÇ