Güneş, geçmişte büyük takımların transfer yaparak yüksek bütçeler harcadığını hatırlatarak, "Çok transfer yapmak, çok para harcamak garanti etmez. Para bir araçtır. Asıl amaç futbol oynamak, futbolcu yetiştirmektir" dedi. Bu noktada, Fatih Terim'in bir sözünü hatırlatarak, "Aklınız olmazsa paranız bir şeye yaramaz. Kötü kullandığınızda hiçbir işe yaramaz" diyerek doğru yönetimin önemine vurgu yaptı.

Uluslararası Örnekler

Güneş, Fransa'da Paris Saint-Germain (PSG) gibi büyük bütçelere sahip takımların yanında Monaco ve Lille gibi daha küçük bütçelerle şampiyon olan kulüpleri örnek gösterdi. İngiltere’de Leicester City'nin sürpriz şampiyonluğunu da hatırlatarak, büyük harcamaların her zaman başarıyı garantilemediğini söyledi.

"Sağlıksız Bir Yarışma Durumu"

Kulüplerin borçlanarak yarışmasının sağlıksız bir durum yarattığını belirten Güneş, "Üretim de olmalı, yarışma da olmalı" diyerek Barcelona’nın bu konudaki yaklaşımını örnek gösterdi. Türkiye'deki kulüplerin, başkanlar ve teknik direktörler tarafından kendilerini göstermek amacıyla gereksiz harcamalar yaptığını ifade etti.

Güneş, Milli Ara ile Trabzonspor'u Yeniden Ayağa Kaldırmayı Hedefliyor! Güneş, Milli Ara ile Trabzonspor'u Yeniden Ayağa Kaldırmayı Hedefliyor!

"Akıllı Harcama Başarıya Götürür"

Son olarak, Güneş, "Parayı yarıştırmıyoruz, futbolcuları yarıştırıyoruz. Parayı akıllı kullanmak kulüpleri başarıya götürür" diyerek açıklamalarını sonlandırdı. Güneş’in mesajı, Türk futbolunun sürdürülebilir başarı için akıllı harcamalar ve altyapıya yatırım yapması gerektiğine yönelik önemli bir hatırlatmaydı.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU