Trabzonspor'da Abdullah Avcı ayrıldıktan sonra önce Şenol Güneş'in üzerine sportif direktör olarak geleceği iddia edilen sonra da tecrübeli teknik adamın ekibinde yer alacağı konuşulan Şota Arveladze, bir organizasyon için Trabzon'a geldi.

Şota Ne Demek İstedi

Gürcü teknik adam, Trabzonspor’a dönüşünün neden gerçekleşmediğini anlattı. Bir pozisyon belirsizliği olduğundan yakındı. Özel bir durum olduğunu belirterek fazla detaya girmedi. Basın mensupları buradan ortaya şu durumu çıkardı:

Selçuk Aydın, Türkiye Boks Federasyonu başkanlığına aday oluyor Selçuk Aydın, Türkiye Boks Federasyonu başkanlığına aday oluyor

Şota, sportif direktör olmak istiyordu. Şenol Güneş engelledi. İstiyorsa ekibine katılmasını önerdi. O da kabul etmedi.

Kendi Reklamını Mı Yaptı?

Şota ayrıca 'Double Pass' sistemini kendisinin getirdiğini, Özbekistan’da bu sistemi uyguladıklarını anlattı. İlk sene sabır ettiklerini ve daha sonra peşi sıra şampiyonlukların geldiğini söyledi. Bu sistemin ardından Özbeklerin, Olimpiyat takımına 8-9 kişiyi bu sistemle geçtiğini vurguladı.

Teklifi Neden Geri Çevirdi

Bu arada Şota’ya futbol kulüplerinin teknik direktörlüğünün yanı sıra A Spor, TRT Spor ve Beinsport’tan yorumculuk teklifi geldi. Şota gelen 3 teklife de şu an için sıcak bakmıyor. Zaten Gürcü teknik adam kendi ülkesinde yorumculuk yapıyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA