KALICI ÇÖZÜM İÇİN ÇÖKELTİM HAVUZLARI

Proje kapsamında yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Ekim, bölgenin engebeli yapısı ve yoğun yağışların Sera Gölü’nde toprak, kum ve diğer materyallerin birikmesine yol açtığını belirtti. Bu birikimlerin gölün kirlenmesine ve zaman zaman renginin değişmesine neden olduğunu ifade eden Ekim, “Bu kirliliğin önüne geçmek ve kalıcı bir çözüm sunmak adına DSİ, Sera Gölü için 3 adet çökeltim havuzu inşa ediyor. Havuzlar sayesinde göl içerisindeki kirlilik kademeli olarak bu havuzlarda kalacak ve göl temizliğini koruyacak,” dedi.

Samsun'da Elektrik Direği Faciası: 2 Büyükbaş Hayvan Akıma Kapıldı, 20 Yıl Önce Aynı Olayı Yaşamıştı Samsun'da Elektrik Direği Faciası: 2 Büyükbaş Hayvan Akıma Kapıldı, 20 Yıl Önce Aynı Olayı Yaşamıştı

SERA GÖLÜ VE ÇEVRESİNDE YENİ DÜZENLEMELER

Başkan Ekim, Sera Gölü’nün Akçaabat için önemli bir turizm alanı olduğunu vurgulayarak, DSİ tarafından yapılan çökeltim havuzları ile birlikte yürüyüş aksı ve dinlenme alanları gibi yeni düzenlemelerin de yapılacağını belirtti. Ekim, “Sera Gölü, doğanın Akçaabat’a bir armağanı. Burada yürüyüş aksı ve dinlenme alanlarıyla turistler göl etrafında keyifle gezinti yapabilecekler. Bu düzenlemeler, Sera Vadisi Turizm Projemiz için büyük önem taşıyor,” dedi.

TURİZM DESTİNASYONUNUN GELİŞİMİNE DESTEK

Sera Gölü’nün hem Akçaabat hem de Trabzon ve Karadeniz Bölgesi için önemli bir turizm destinasyonu olduğunu belirten Başkan Ekim, gölün temiz kalmasını sağlayacak bu projeye katkıda bulunan herkese ve DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’ya teşekkür etti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN