Değerli İçerik ve Fiyat Tartışmaları

Arıcı Ali Uyar, kovanlarına bakım yaptığı sırada yeşil balı görünce şoke olduğunu belirtti. Sarı ve kahverengi tonlarında bilinen balların aksine yeşil renkte olan bu balın fenolik içerikleri yüksek olabilir ve anti bakteriyel özelliklere sahip olabilir. 

Ancak Uyar, “Belki çok değerli içerikleri vardır, şifalı diyebiliriz ama 20-30 bin lira edecek kadar değerli midir o tartışılır” dedi.

Üniversitede İnceleniyor

Giresun’da makas atarak trafiği tehlikeye düşüren kuryeye ceza gecikmedi Giresun’da makas atarak trafiği tehlikeye düşüren kuryeye ceza gecikmedi

Yeşil balın numunesi alınarak üniversiteye gönderildi. Yeşil balın insan sağlığı üzerine etkileri ve renginin yeşil olma sebebi üzerine çalışmalar başlatıldı. Bu balın orijinalliği yapılacak olan incelmenin ardından netlik kazanacak.

Artvin’de de Keşfedildi

Ali Uyar, aynı tür balın Artvin’in Ardanuç ilçesine bağlı Zekerya Köyü’nde keşfedildiğini ve geçen sene kilosunun yaklaşık 20 bin liradan satıldığını belirtti. Balın fenolik tatlarının yüksek değerlerde çıkması durumunda, Uyar, yeşil balı değerinde satışa çıkarabileceğini söyledi.

Yeşil balın fenolik içeriklerinin ve anti bakteriyel özelliklerinin detaylı incelenmesi, balın sağlık açısından faydalarını ve ekonomik değerini belirleyecek.

Muhabir: Neziha Çakıroğlu