Özellikle Giresun sınırları içinde 100 kilometrelik mesafede 7 ayrı noktaya kurulan ortalama hız takip tespit sistemi nedeniyle sürücülerin sık sık ceza aldığını ifade eden Topal, “Radar cezalarını posta bize yolladı. Merzifon’da eşek bizi solladı” diyerek durumu esprili bir dille eleştirdi.

EDS Geçit Vermiyor

Sanatçı Topal, Karadeniz Sahil Yolu'nun standartlarının yükseltilip otobana dönüştürülmesine rağmen, radar uygulamalarının sürücülerin korkulu rüyası haline geldiğini savundu. Topal, “Elbetteki trafik kurallarına uyulmalı, hiç gitmemektense geç ulaşmak daha önemli ama trafik kazalarının çoğu süratli gitmekten değil, dikkatsiz ve kuralsız araba kullanmaktan kaynaklanıyor. Eskiden yollarımız bozuktu. İstanbul'dan memlekete 20 saatte geliyorduk. Şimdi yollar yapıldı, radar korkusundan yine 20 saatte geliniyor. Yani 100 kilometrelik bir mesafeye 7 EDS kurmak biraz abartılı olmuş.” dedi.

I M G 20240630 W A0148

Yollar ve Radar Çilesi

Topal, “Dolayısıyla yollar yapıyoruz, şarkı sözünde olduğu gibi elektrikli TOGG arabaları yapıyoruz ama yollar radardan çileye dönüşüyor. Sonuçta biz sanatçıyız ve sanatçıların esin kaynağı toplumun gündemidir. Bu aralarda özellikle Karadenizli hemşehrilerimizin gündeminde radar olunca ben de böyle bir türkü yaptım.” diyerek duygularını ifade etti.

Toplumun Sözcüsü

Trabzon'a Çevre Dostu Ulaşım! Elektrikli Otobüslerin İlk Test Sürüşü Gerçekleştirildi! Trabzon'a Çevre Dostu Ulaşım! Elektrikli Otobüslerin İlk Test Sürüşü Gerçekleştirildi!

Topal, sosyal medya platformlarında hızla yayılan türküsünün büyük beğeni kazandığını belirterek, “Demek ki halkın isteğine sözcülük etmişiz.” dedi. Şerif Topal'ın yazdığı türkü, Karadenizli hemşehrilerinin radar uygulamalarına karşı hissettikleri rahatsızlığı dile getirdi ve geniş kitleler tarafından beğeniyle karşılandı.

Karadenizli şarkıcı Şerif Topal'ın bu anlamlı ve esprili tepkisi, bölge halkının radar uygulamaları konusundaki düşüncelerini ve hislerini yansıttı. Topal, sanatçıların toplumun gündemini dile getirme görevini yerine getirerek, radar konusunu mizahi bir dille işledi.

Editör: Doğukan ÖZKURT